ePlaneta

Huawei Watch GT 3: Gde GT 2 stade, GT 3 produži

Huawei je napravio sjajan posao sa Watch GT 2 serijom pametnih satova i, premda su mnogi mislili da Watch 3 (Pro) modeli predstavljaju naslednike, istinska nova iteracija dokazano uspešnih modela dolazi u vidu Watch GT 3 modela. Reč je o klasičnom, standardnom pametnom satu koji fokus stavlja na dugotrajnu bateriju, u čemu je Huawei prosto rasturao konkurenciju godinama, ali i na brojne napredne funkcije. Šta možete očekivati u GT 3 izdanju popularne Huawei Watch serije?

PCPress.rs Image

Pre svega, glavni utisak koji stičemo „na prvu” jeste fantastičan metalni kaiš. U kutiji se dobija i njegova ekstenzija, ukoliko se pokaže da je postojeća narukvica premala, a ona je modularna tako da se može dodavati/oduzimati u malim delovima. Famozni „klik” nas vraća u mladost kada smo preferirali upravo ovakve satove. Pun pogodak!

Moćni metal

Na testu smo imali model od 46 mm s metalnom narukvicom, očito usmeren prema muškarcima. Ne brinite dame, za vas postoje 42-mm varijante u raznim estetski dopadljivim izdanjima. No, šta je zajedničko svim GT 3 satovima? Odbačeni su (makar na našem tržištu) uzaludni SIM elementi, i vraćen je akcenat na ono što je najbolje, a Huawei se uvek izdvajao dugim trajanjem baterije.

Pročitajte i:  Huawei lansirao nove pametne uređaje u Dubaiju

PCPress.rs Image

Model od 46 mm je u stanju da isporuči dvonedeljnu autonomiju, dok je kod manjeg 42 mm modela autonomija jednonedeljna. Svakako je više nego što brojni konkurenti nude, ali i od onoga što je nudio Watch 3 Pro. I ovde imate opciju celodnevnog praćenja SpO2 (zasićenosti krvi kiseonikom), što je veoma korisno u situacijama kada ste bolesni, posebno ukoliko imate problem s koronom.

PCPress.rs Image

Sam sat je kombinacija velikog AMOLED ekrana, odličnog kaiša odgovarajućeg materijala (naša narukvica je bila metalna) i okvira od nerđajućeg čelika. Detalj koji je usvojen sa Watch 3 Pro sata jeste metalna krunica u gornjem desnom delu, koja služi za preciznu navigaciju i upravljanje parametrima. Ekran je odličan – veoma je svetao i jasan, sa 326 PPI gustinom piksela i svi detalji se vide pri raznim uslovima dnevnog osvetljenja. Pametni sat ima 4 GB prostora za skladištenje, odnosno 32 MB RAM-a. Da, možete na njega ubaciti svoju muziku pa ga koristiti za slušanje muzike prilikom šetnje ili vežbanja, bez potrebe da nosite glomazni telefon. Isto tako, zahvaljujući prisustvu zvučnika, možete ga koristiti za pozive u stilu Dika Trejsija, ali i raditi sa osnovnim obaveštavanjima i porukama koje ćete dobijati na povezani sat.

Opcije i mogućnosti softvera koji sarađuje sa pametnim satom

Kad smo kod vežbanja, podržano je čak 100 različitih vežbi, koje su i ovog puta pametno probrane i sužene na najvažnije i najkorišćenije, umesto ranije prisutnih „egzotičnih” vežbi. Trčanje, hodanje, plivanje, skijanje, voženje bicikla, čak i joga, stičemo utisak da je podržano praktično sve što treba. Svi parametri se sinhronizuju sa Huawei Health aplikacijom, a TruSleep i TruSeen tehnologije su i dalje tu da prate vaše zdravstvene parametre, puls, kvalitet sna i tako dalje, uz davanje odgovarajućih preporuka kako da unapredite fizičku kondiciju, san i odmor i slično.

Watch GT 3 uživo

Ne, i dalje nema povezivanja sa eksternim servisima poput Strave, niti je – naš je utisak – značajno unapređena preciznost senzora, posebno brojača koraka. No, ovakvi uređaji će vam jasno pružiti dobar orijentir, jer nije toliko bitno da li ste prešli sedam ili osam hiljada koraka koliko da li ste danas prešli više nego juče i kojim ste tempom to uradili. Tu je i senzor temperature kože, što je takođe veoma korisno u brojnim situacijama.

Pročitajte i:  Huawei Watch Fit 3: Raskoš jednostavnosti

PCPress.rs Image

Na samom kraju, što se tiče izbora, korisnicima je ostavljeno dosta alternativa. Imamo metalni, kožni i gumeni kaiš, a najbrži kupci modela koji smo imali danas na testu dobiće i druge kaiševe na poklon, pa će moći da menjaju. Za gospodu 46-mm i za dame 42-mm praktično su standardan izbor, a prilikom kupovine imajte u vidu da različiti modeli imaju i različite cene. Huawei je uradio odličan posao s novom generacijom satova, koja donosi jasan i upečatljiv vizuelni stil, pre svega. Sve što je bilo dobro kod starih modela i dalje je prisutno u istoj ili unapređenoj verziji.

PCPress.rs Image

Korisna adresa: consumer.huawei.com/rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,