BIZIT 2022

IDC Cloud Computing Roadshow 2012

imageIDC, jedna od vodećih kompanija na svetu koja pruža informacije o tržištu, konsalting usluge i organizuje događaje u oblastima informacionih tehnologija, telekomunikacija i tržišta potrošačke tehnologije, organizuje drugu po redu godišnju konferenciju "Cloud Computing Roadshow 2012" u Beogradu, koja će se održati u hotelu Hyatt 11. oktobra 2012. godine. IDC Cloud Computing Roadshow 2012 će pružiti pregled inovacija u Cloud Computing-u i baviće se novim IT modelima koji Cloud omogućuje a koji čine ključne poluge za mnoge usluge: software-as-a-service, platform-as-a-service, infastructure-as-a-sevice, "mash-up "aplikativne modele, nove generacije sistema on-premise, kao drugim rešenjima na tržištu. Prognozira se da će Cloud modeli pružiti "demokratski" pristup u informacionim tehnologijama, ali sigurno će omogućiti kompanijama da budu inovativnije u odnosu na svoje konkurente i to, ne na osnovu visine svojih IT budžeta ili dobrih veština, već na osnovu snage svojih ideja i sposobnosti da ih brzo sprovedu u delo.

Cloud Computing preoblikuje IT tržište, stvara nove mogućnosti i katalizuje promene u tradicionalnoj IT ponudi. Iako trenutno prolazi kroz tranziciju od statusa ranog usvajanja do mainstream-a, očekuje se da će Cloud model konačno postati priznat od strane tržišta kao temeljni deo IT usluge – jednostavno kao način na kome se temelji čitav IT, a ne kao poseban model.

Pročitajte i:  Globalna prodaja PC računara u velikom padu

„Tradicionalni IT sistemi zahtevaju kapitalne investicije, određeno vreme za implementaciju i usklađivanje kako bi pravilno funkcionisali u skladu sa potrebama poslovanja. Nasuprot tome, Cloud rešenja nude mnogo kraće vreme za usklađivanje i ne zahtevaju kapitalne investicije. Kompanija plaća uslugu upotrebe Cloud rešenja samo onoliko koliko je stvarno troši, čime se troškovi značajno smanjuju i prelaze u operativne troškove“, rekao je Atila Madai, Country Manager IDC Adriatics-a (Srbija).

Neke od glavnih tema o kojima će biti reči na konferenciji IDC Cloud Computing Roadshow 2012 su:

• Cloud Computing: prednosti i opasnosti

• Merenje povraćaja investicija (ROI): Cloud Computing, efikasnost i održivost

• SaaS, PaaS i IaaS

• Privatni, javni i hibridni Cloud

• Kontrola usluga Datacentara i usvajanje tehnologije privatnog Cloud-a

• Sigurnost u Cloud-u

• Aplikacije koje se temelje na Cloud-u

• Privatni Cloud i sigurno čuvanje podataka

Ko treba da prisustvuje:

CIO i IT direktori

IT menadžeri i direktori sektora

Facility & Operation menadžeri

Menadžeri IT Infrastrukture

Network administratori

Menadžeri prodaje

Branše:

Banke i ostale finansijske institucije

Transportna, energetska i komunalna preduzeća

Telekomunikacione kompanije

Državni organi

Proizvodnja i inženjering

Trgovina

Manufaktura

Pročitajte i:  Globalna prodaja PC računara u velikom padu

Za predstavnike kompanija čija primarna delatnost nije ICT prisustvovanje na konferenciji je BESPLATNO.

Možete se prijaviti putem sledećeg linka: www.idc-cema.com/events/cloud12rs

Za sva dodatna pitanja slobodno kontaktirajte Mirjanu Osatović putem emaila mosatovic@idc.com ili telefona: +381 11 2129040.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,