ERP 2024

iMac Pro: otkriveni datum izlaska, cena i specifikacije

Apple je otkrio kada će omiljeni kompjuter profesionalaca biti dostupan, a tu su i neverovatne karakteristike koje prati i jednako impresivna cena.

iMac Pro datum izlaska cena specifikacije

Apple je uvek znao da pogodi ciljnu grupu za svoje proizvode. Ma koliko oni bili skupi, prodaja bi išla odlično – iMac Pro je potvrda toga. Jasno je da ovde govorimo o profesionalcima kojima je potreban jak procesor u mašini koja radi u savršenom sinhronitetu hardvera. To je oduvek bila Apple reputacija – zatvoreni sistem odličnih karakteristika, relativno zaštićen od virusa i malwarea po astronomskoj ceni.

To potvrđuje i Apple na iMac Pro stranici:

Profesionalci obožavaju iMac. Kad su tražili da napravimo ubistveni iMac, uradili smo ga najbolje što smo mogli. Onda smo otišli mnogo, mnogo dalje i stvorili iMac u koji smo upakovali neverovatnu kombinaciju grafičke snage, procesora, memorije i operativnog sistema. Rezultat je najjači Mac ikad.“”

To su sve osobine koje traže profesionalci koji ne pitaju za cenu. Sada kada se zna datum izlaska publika je još nestrpljivija nego kada je iMac Pro najavljen u junu prošle godine. Radosna vest za fanove (koji su upravo potrošili 1000+ dolara na iPhone X) je stigla putem zvaničnog sajta gde je otkriveno da prodaja kreće 14. decembra.

Pročitajte i:  Apple se brani pred Evropom

iMac Pro specifikacije

Novi Apple kompjuter ima sve što jedan profesionalac može da poželi. Kako i ne bi imao kada će mu cena biti 5.000 dolara! Šta nas očekuje za cenu pet iPhone X telefona? Ovaj sve u jedan desktop računar sadrži zaista impresivan hardver:

Monitor: 27″ Retina 5K, 5120×2880 rezolucija sa podrškom za milijardu boja
Procesor: 18-jezgarni Intel Xeon
Grafička: AMD Radeon Vega
Radna memorija: 128 GB RAM
Hard-disk: 4 TB SSD

Dodatne tehničke specifikacije biće otkrivene u četvrtak kada krene prodaja. Ovakva zver od mašine predstavlja ponovno pozicioniranje Applea na tržištu desktop računara. Mekovi su u poslednje vreme bili u drugom planu ekspanzijom mobilnih tehnologija poput iPhone i Apple Watch. Prošle godine je predstavljen unapređen MacBook Pro laptop pa je iMac Pro predstavljao logični korak.

Izvor: CNET

Facebook komentari: