Pogodnosti za portatak u kancelarije

Američke tehnološke kompanije trude se da poboljšaju kancelarijske pogodnosti, nadajući se da će se zaposleni osećati srećnije zbog povratka na posao posle COVID 19.

PCPress.rs Image
Stimulans, a ne kazna

Kada su se zaposleni u Google ovog meseca vratili u svoje uglavnom prazne kancelarije, rečeno im je da se opuste. Kancelarijsko vreme bi trebalo da bude „ne samo produktivno već i zabavno“. Rečeno im je i da ne zakazuju uzastopne sastanke.

Takođe, ne zaboravite da prisustvujete privatnoj emisiji Lizzo, jedne od trenutno napopularnijih pop zvezda u zemlji. Ako to nije dovoljno, kompanija takođe planira „ događaje iznenadjenja“ gde zaposene u Googlu očekuju: hrana i pokloni“.

Ali zaposleni u Google u Boulderu, Kolorado, i dalje su se podsetili čega su se odricali kada im je kompanija dala podloge za miša sa slikom mačke tužnih očiju. Ispod ljubimca je bila molba: „Ne ideš u RTO, zar ne?“

R.T.O., je skraćenica za povratak na funkciju nastala od pandemije. To je priznanje kako je Covid-19 primorao mnoge kompanije da napuste poslovne zgrade i radne prostore. Pandemija je pokazala da boravak u kancelariji ne znači nužno veću produktivnost, a neke firme su nastavile da napreduju i bez ličnog sastanka.
Sada, nakon dve godine video sastanaka i Slack ćaskanja, mnoge kompanije su željne da vrate zaposlene za njihove stolove. Zaposleni, međutim, možda nisu toliko željni povratka na jutarnja putovanja, zajednička kupatila i dnevnu odeću koja nije sportska.

Pročitajte i:  Google poziva na veću kontrolu kompanija koje se bave softverom za nadzor

Dakle, tehnološke kompanije koje imaju viška novca i kancelarije koje treba popuniti pokreću zabavu, iako jasno stavljaju do znanja da je u mnogim slučajevima povratak u kancelariju — barem nekoliko dana u nedelji — obavezan.

Izvor: NewYorkTimes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,