Indija razmišlja da smanji porez na uvoz električnih vozila

Indija radi na novoj politici električnih vozila uz saradnju sa Teslom.

PCPress.rs Image

Indija razmatra da umanji poreze na uvoz električnih vozila za proizvođače koji se obavežu na neku lokalnu proizvodnju, nakon predloga Tesle.

Politika koja se trenutno razmatra mogla bi da ponudi proizvođačima automobila da uvoze električna vozila u Indiju sa manjim porezom za 15% u poređenju sa trenutnih 100% koji se primenju za automobile koji su skuplji od 40.000 dolara. Teslin najprodavaniji model I vredi 47.740 dolara bez poreskih dodataka Indije.

Musk je u pregovorima koji možda promene ovakvo stanje. Nova politika bi mogla drastično da smanji troškove uvoza električnih vozila što domaći proizvođači žele da izbegnu. To bi takođe moglo da otvori vrata globalnim proizvođačima automobila da dođu do trećeg najvećeg tržišta autombila na svetu gde prodaja električnih vozila iznosi manje od 2 % ukupne prodaje automobila.

Niže uvozne takse pomogle bi Tesli da proda svoj kompletan asortiman u Indiji, a ne samo nove modele koje proizvode u Indiji. Nova politika je još uvek u početnim fazama razmatranja ali moguće je očekivati značajne promene.

Pročitajte i:  Električni automobili prelaze 600 milja

Izvor: channelnewsasia.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,