Innovation week 2018: Povezanost nauke i privrede

Na konferenciji Nauka u susret privredi u sklopu Innovation week 2018 prvog naučno-korporativnog skupa ove vrste učesnici su imali priliku da čuju ugledne predstavnike naučne zajednice i privrede, startap ekosistema ali i goste iz inostranstva i predstavnike resornih ministarstava i Vlade Republike Srbije.

Innovation week 2018: Povezanost nauke i privrede

Skup je održan u organizaciji AFA asocijacije i u saradnji sa Inovacionim Centrom ETF-a i Naučno-tehnološkim parkom Beograd, a uz podršku generalnog partnera AIK banke a.d. Beograd. Više od 100 učesnika dalo je svoj doprinos tokom brojnih panela, predavanja i prezentacija, na kojima su predstavljena najbolja iskustva, primeri iz prakse i inovativni projekti koji doprinose transformaciji ekonomije i društva.

Tokom dva dana konferencije, učesnici su imali prilike da čuju predstavnike najstaknutijih domaćih i svetskih kompanija koje posluju u regionu poput AIK banke, Roche, IKEA, Asseco, Siemens, RTS, NIS, Delta Holding, Cisco Systems, Tetrapak, Oracle, Telegroup, Raiffeisen banke, Bel Medic, Karanović&Nikolić, Resalta, Visaris d.o.o., S&T, Heart Pal itd. kao i tehnološke kompanije poput Saga d.o.o. MBrainTrain, HTEC, Bit Gear, Novel IC, TradeTicity, GameCredits koje uspešno posluju i na svetskom tržištu.

Pročitajte i:  Pet razloga da vaša poslovna rešenja budu u oblaku

Na konferenciji su učestvovali i najistaknutiji predstavnici naučne zajednice iz najznačajinih akademskih i naučnih institucija kao što su Rektorat Univerziteta u Beogradu, Inovacioni centar ETF-a, Naučno-tehnološki park Beograd, Institut Mihajlo Pupin, BioSense Institut, Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, Institut za fiziku, Inovacioni fond, Fakultet organizacionih nauka, Saobraćajni fakultet, Mašinski fakultet, Poljoprivredni fakultet, Elektrotehnički fakultet i Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, kao i Fakultet inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Innovation week 2018

Primena  blockhain tehnologije

Publika je imala priliku da čuje i predstavnike Srpske Blockchain inicijative i Inicijative Digitalna Srbija koji su izazvali posebnu pažnju i ukazali na šanse za ubrzani razvoj koje leže u implementaciji novih tehnologija. Značajna je bila i podrška predstavnika Vlade i resornih ministarstava koji su prepoznali značaj ove inicijative.

Tema od posebnog značaja je svakako bila primena blockchain tehnologije koja transformiše ekonomske i društvene sisteme iz temelja a predstavili su je eksperti iz UNDP, MVP Workshop, Srpske blockchain inicijative, kompanije GameCredits kao i organizatori Blockchain Belgrade konferencije. Naročito je bio dinamičan panel o FinTech i budućnosti kriptovaluta, na kome su pored AIK banke a.d. učestvovali predstavnici kompanija Oracle, iPay, Lean Pay, ZweBB i Bitkoin asocijacije Srbije.

Pročitajte i:  AI kao direktor kompanije?

PCPress.rs Image

Učesnici su imali prilike i da se upoznaju sa predstavnicima rastuće startap zajednice u Srbiji ali i da tokom studijske posete Novom Sadu, obiđu tamošnji Poslovni inkubator. Prilikom posete Novom Sadu je i BioSense Institut otvorio vrata učesnicima prve Nedelje inovacija. Jedan od partnera Nedelje inovacija 2018 je i Poslovni klub Privrednik koji će okupiti učesnike poslednjeg dana ove dinamične nedelje, a domaćin će biti Željko Tomić, direktor kompanije Osa računarski inženjering.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,