BIZIT plus

Instacart zapošljava zbog krize

Zbog sve većeg uticaja epidemije Korona virusa na ljude i njihovu socijalnu izolaciju, potražnja za naručivanjem namirnica postala je ogromna i prevazilazi kapacitete kompanija koje se bave ovim poslom. Zbog toga je Instacart odlučio da zaposli više stotina hiljada radnika kako bi mogao da podmiri sve pridošle porudžbine.

 

instacart zaposljava nove radnike

Planira se 300,000 novih radnika

Kako je objašnjeno u najavi, Instacart želi da zaposli novih 300,000 radnika kako bi mogao da zadovolji sve veću potražnju dostave namirnica, i to sve zbog epidemije Korona virusa koja je naterala milione ljudi da sede u svojim domovima. Cilj im je da ovaj broj novih radnika bude potpuno dostupan u naredna tri meseca u Severnoj Americi. To bi više nego udvostručilo radnu snagu, čime se obezbedilo pravilno funkcionisanje kompanije.

Instacart je jedna od svega nekoliko kompanija koje isporučuju osnovne potrepštine domaćinstvima, a tražnja za ovakvim uslugama toliko se povećala da je oborila sve rekorde u istoriji kompanije. Za to vreme, Amazon i Walmart su objavili da planiraju da zaposle dodatnih 100,000 radnika zbog povećane potražnje i prodaje.

Pročitajte i:  Instacart podelio 250 otkaza i pored pozitivnog rasta

Epidemija Korona virusa zahvatila je ceo svet, a do sada je obolelo oko 488,000 ljudi, a umrlo njih 22,000. Otkazani su svi veći sajmovi, konferencije, događaji, čak su i Olimpijske igre po prvi put u istoriji odložene. I druge sportske manifestacije su otkazane ili odložene za jesen kada prođe ova kriza oko virusa COVID-19.

Izvor: CNN

Facebook komentari: