Instagram gasi Lite aplikaciju i pravi novu verziju

Nakon izveštaja Android Police portala, Instagram je TechCrunch-u potvrdio da „vraća“ Lite u onim zemljama u kojima je bio dostupan. Navodno društvena mreža primenjuje naučene lekcije od predstavljanja Instagrama Lite verzije aplikacije 2018. godine kako bi napravili novu verziju manje zahtevne aplikacije, mada nije sigurno kada će se i gde redizajnirani softver pojaviti.

PCPress.rs Image

Lite nije ispunio očekivanja

Za sada se korisnici koji pokušaju da otvore Lite upućuju na uobičajenu Instagram aplikaciju ako ne žele da pribegavaju veb klijentu. Softver je prvi put nestao sa Google Play liste sredinom aprila.

Nije sigurno zašto Instagram nije bio zadovoljan Lite-om kakav jeste, iako je bilo znakova da nije bio toliko samouveren koliko biste očekivali. Iako je osobina kao što je manje zauzimanje prostora pomogla da bude dobro primljena u zemljama u kojima je bila dostupna, kao što su Kenija, Meksiko i Filipini, ona nikada nije stigla do Indije ili drugih većih tržišta na kojima biste očekivali da će se Lite aplikacija pojaviti. Obnovljena aplikacija može pomoći Instagram-u da dosegne publiku u tim zemljama.

Pročitajte i:  Postepeno se oporavljaju Facebook, Instagram, Messenger i WhatsApp

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,