Instagram influenseri brisanje profila prijavljuju policiji

Neke će možda iznenaditi podatak da policija nije nadležna u oblasti profila na društvenim mrežama, pa tako ne može da utiče na to koji će ostati, a koji će biti obrisani sa Instagram-a ili bilo koje druge platforme. To neke influensere ipak ne sprečava da svoje muke oko profila prijavljuju gradskim, te državnim organima reda.

PCPress.rs Image

Jedna od njih je i Jessy Taylor – sada već bivša influenserka – koja je vlastima nedavno prijavila da joj je profil obrisan, a svoj postupak je objasnila time da se osećala kao da „se dogodilo ubistvo“, na šta joj je policija odgovorila da „uklanjanje Instagram profila nikako ne može da poredi sa ubistvom“. Taylor je tako bila prinuđena da prežali svojih 100 hiljada pratilaca, a kasnije se saznalo da je profil uklonjen zbog rasističkih komentara zbog kojih je i prijavljena. U protekle tri godine „oštećena“ influenserka je od svog profila „zaradila“ oko 500 hiljada dolara, ili bar tako tvrdi u prigodnom YouTube videu, gde dodaje da pola miliona nije što je nekad bilo, budući da se novac mnogo brže troši.

Pročitajte i:  Facebook je uklonio više od 20 miliona postova zbog lažnih informacija o COVID-19

PCPress.rs Image

Oproštajni video jedne Instagram influenserke bi za 100 godina mogao da se nađe u nekom muzeju, a kao ilustracija jednog vremena koje je redefinisalo kako rad, tako i slobodu govora.

Izvor: Jezabel

Facebook komentari:

Tagovi: , ,