BIZIT plus

Instagram nije pokušavao da blokira objave Reels-a

Instagram kaže da nije namerno pokušavao da spreči kreatore da snimaju u njegovoj aplikaciji, a zatim da objave svoje video zapise na druge platforme kao što je TikTok. The Verge je ove nedelje izvestio da se zvuk uklanja iz video snimaka izvezenih sa ekrana za uređivanje Instagram Reels za korisnike iPhone-a, što znači da ste morali u potpunosti da objavite Reel da biste ga pravilno sačuvali. Sada, vlasnik Instagrama, Meta, kaže da je ovo bila greška i da namerava da reši problem.

PCPress.rs Image

„Zbog greške, funkcija preuzimanja Reels ne radi kako je predviđeno za korisnike iOS-a i u nekim slučajevima nedostaje zvuk u preuzimanjima – radimo na tome da rešimo problem što je pre moguće“, Seine Kim, portparol kompanije Meta.

Ova ispravka će biti važna za kreatore koji više vole da uređuju van TikTok-ovog rudimentarnog ekrana za uređivanje. Funkcija preuzimanja Instagram Reels-a je koristan način za dodavanje filtera, poput zelenog ekrana, na snimke koje planirate da koristite u drugim aplikacijama.

Dok Meta namerava da popravi ovu grešku, video platforme kratke forme snimaju mnogo drugih snimaka u pokušaju da uđu u oči svoje platforme. YouTube Shorts sada stavlja vodene žigove na video zapise kada se izvoze, a Instagram je ranije rekao da će smanjiti distribuciju video zapisa koji potiču na drugim platformama. Osim toga, samo je pitanje vremena kada će se Instagram-ove funkcije u stilu TikTok-a vratiti.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: