BIZIT plus

Instagram pomaže da lakše izbegnete trolove

Instagram će poboljšati funkcije koje pomažu korisnicima da blokiraju naloge zlostavljača i trolova na platformi društvenih medija, saopštila je kompanija u vlasništvu Meta Platforms.

PCPress.rs Image

Korisnici će sada moći da blokiraju sve postojeće naloge neke osobe, proširujući funkciju pokrenutu prošle godine koja je dozvoljavala samo blokiranje svih novih naloga koje mogu da otvore.

„Na osnovu početnih rezultata testiranja ove nove promene, očekujemo da će naša zajednica morati da blokira 4 miliona naloga svake nedelje, pošto će ovi nalozi sada biti automatski blokirani“, navodi Instagram u postu na blogu.

Aplikacija za deljenje fotografija se udvostručila u borbi protiv govora mržnje i onlajn zloupotrebe na svojoj platformi, koja je popularnija među tinejdžerima i mladim odraslim osobama od Metinog Facebook-a.

Instagram je takođe unapredio svoju funkciju koja sprečava korisnike da gledaju eventualno uvredljive poruke, filtriranjem uvredljivih reči na odgovore na priče, i rekao je u četvrtak da proširuje „podsticanje“ dizajnirano da zaštiti kreatore od uznemiravanja.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google uvodi update za pretrage kako bi se pridržavao pravila EU o tehnologiji
Računari i Galaksija
Tagovi: ,