BIZIT plus

Instagram pooštrava podrazumevane postavke sadržaja za tinejdžere

Instagram je najavio da platforma uvodi funkciju koja podrazumevano postavlja naloge za nove korisnike mlađe od 16 godina na „Less“, najrestriktivnije podešavanje za kontrolu osetljivog sadržaja. Tinejdžeri koji su već na Instagramu će dobijati push obaveštenja koja ih „ohrabruju“ da se opredele za jače filtriranje onoga što im algoritam prikazuje na Pretrazi, Istraži, Hashtag stranicama, Reels, Preporukama za fidove i Predloženim nalozima.

PCPress.rs Image

Postavka „Standard“ u Instagramu omogućava korisnicima da vide samo deo sadržaja koji se smatra osetljivim, dok opcija „Less“ još More pooštrava ograničenja, a opcija „More“ omogućava korisnicima da vide osetljiviji sadržaj ili naloge od podrazumevanih podešavanja. Dok korisnici stariji od 18 godina obično imaju pristup „Standard“, „Less“ i „More“, tinejdžeri trenutno imaju pristup samo „Standard“ i „Less“.

U junu, Instagram je prvi put predstavio svoju opciju „Less“. Nedelju dana kasnije, počela je da se uvodi funkcija u SAD i drugim zemljama koja predlaže da tinejdžeri gledaju drugi sadržaj ako provode preMore vremena na jednu određenu temu i isključuje teme vezane za poređenje izgleda.

Pročitajte i:  Threads aplikacija prestigla je X (ranije poznatu kao Twitter) u brzini preuzimanja na mobilnim uređajima 

Instagram takođe testira upite za tinejdžere koji sugerišu da se ograniči ko može da komunicira sa njihovim sadržajem. Test će od njih tražiti da pregledaju podešavanja privatnosti i bezbednosti koja se odnose na to ko može ponovo da deli njihov sadržaj, ko može da im šalje poruke, vrstu sadržaja koji mogu da vide i upravljanje vremenom.

Tri ekrana mobilnih telefona koji prikazuju obaveštenja na Instagramu i podešavanja sadržaja

Funkcija „Kontrola osetljivog sadržaja“ pokrenuta je na Instagramu u julu 2021. Filter je trebalo da spreči korisnike da vide potencijalno štetan i „neprikladan“ materijal koji im je predložen na stranici Istraži. Kako Meta/Instagram povećava predloženi sadržaj kao odgovor na porast TikTok-a, podešavanje primenjeno na algoritam postalo je uticajnije.

Ova karakteristika je naišla na reakciju mnogih ljudi u svetu umetnosti, seksualnih radnika, umetnika tetovaža i industrije kanabisa jer su mogli da budu isključeni iz feeda predloga ako su njihovi nalozi ili sadržaj označeni. U Centru za pomoć, Instagram opisuje ono što vidi kao osetljiv sadržaj, uključujući postove sa prikazima nasilja ili seksualno eksplicitne ili sugestivne, koji promovišu regulisane proizvode i supstance itd.

Pročitajte i:  Instagram započinje testiranje nove funkcije 'Flipside': Pogledajte o čemu se radi

Instagram je nedavno uveo i druge funkcije na Instagramu koje pružaju bezbedno iskustvo. U martu je roditeljski nadzor stigao na platformu koja omogućava roditeljima i starateljima da prate šta njihovo dete radi na Instagramu, uključujući i koliko vremena provode u aplikaciji.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: