ePlaneta

Intel najavio povlačenje sa tržišta 5G modema za pametne telefone

Iako Intel očigledno dominira kompjuterskim poslovanjem, kompanija nema takvog uspeha u mobilnom svetu. Kompanija je ranije pokušavala da se bavi mobilnim čipsetima, ali to nije bilo tako slavno. Tada je Intel počeo da isporučuje komponente kao što su modemi za mobilne uređaje, kao što je iPhone, i saopšteno je da kompanija zaista može da radi na snabdevanju Apple-a 5G modemom za buduće iPhone uređaje.

PCPress.rs Image

Nažalost, ispostavilo se da to više neće biti slučaj jer je Intel najavio da sada izlazi iz poslovanja sa 5G modemima. To ne znači da će se Intel potpuno odreći mobilnih uređaja jer su izjavili da će nastaviti da ispunjavaju svoje trenutne obaveze prema kupcima za 4G modeme.

Prema rečima direktora Intel-a Bob Swan-a, „Vrlo smo uzbuđeni zbog mogućnosti koje 5G donosi i „klaudifikacije” mreže, ali u poslu sa modemima za pametne telefone postalo je očigledno da ne postoji jasan put do profitabilnosti i pozitivnog salda. 5G nastavlja da bude strateški prioritet u Intel-u, a naš tim je razvio vredan portfolio bežičnih proizvoda i intelektualne svojine. Procenjujemo naše opcije da bismo ocenili vrednost koju smo kreirali, uključujući i mogućnosti u širokom spektru platformi i uređaja u 5G svetu.“

Pročitajte i:  Opera AI asistent sumira veb stranice 

U međuvremenu, saopšteno je da su Apple i Qualcomm postigli sporazum u vezi sa njihovom tekućom tužbom, i da se očekuje da će Qualcomm snabdevati Apple sa 5G modemima za njihove iPhone uređaje planirane za 2020.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,