ePlaneta

Intel proizvodi laptopove u Indiji

Intel je najavio novu saradnju sa kompanijama u Indiji.

PCPress.rs Image

Intel je u petak najavio saradnju sa osam kompanija za proizvodnju elektronike kako bi podstakao proizvodnju laptopova u Indiji. Intel će podeliti svoju stručnost i pomoći u olakšavanju proizvodnje laptop računara početnog nivoa u zemlji.

Intel je sklopio ugovor sa Dixon Technologies, Bhagwati Products, Kaynes Technology, Optiemus Electronics, Panache Digilife, Smile Electronics, Syrma SGS Technology i VVDN Technologies.. Kompanija će iskoristiti svoje linije savremene tehnologije površinske montaže i pomoći da se uspostavi kontrola kvaliteta za komponente kao i za gotov proizvod.

Saradnja sa Intelom u velikoj meri će pomoći indijskim proizvođačima elektronike da prošire svoje znanje i uticaj na globalnom tržištu. Za određene indijske kompanije koje ulaze u proces proizvodnje laptopova, saradnja sa Intelom je od ključnog značaja za razumevanje ovog prostora.

Vlada Indije je u maju tokom ove godine najavila veliku finansijsku pomoć kako bi podstakla širi obim proizvodnje elektronike u Indiji.

Izvor: financialexpress.com

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Indija pravi najveći park obnovljive energije
SBB

Tagovi: , ,