iPad zaključan na 48 godina – i kako ga brzo otključati

Apple uređaji imaju bezbednosni sistem koji će ih privremeno zaključati, ukoliko se više puta unese pogrešna šifra. Svaki naredni neuspešan pokušaj rezultovaće produženjem vremena pre nego što je uređaj moguće otključati.

PCPress.rs Image

To je na svojoj koži (odnosno na svom iPad-u) osetio Evan Osnos, čiji iPad je potencijalno mogao da ostane zaključan čak 48,6 godina (25.536.442 minuta). Ovaj čovek je dao zaključan tablet svom trogodišnjem sinu, koji je igrajući se, nebrojeno puta uneo pogrešnu šifru i uspeo da zaključa uređaj na pomenuti vremenski period. Slična situacija desila se i prošle godine kada je dvogodišnje dete zaključalo mamin iPhone na period od 47 godina.

Iako na prvi pogled izgleda da će ovi uređaji ostati neupotrebljivi, relativno ih je lako otključati, čak i bez odlaska u servis. Potrebno je samo da se uređaj poveže na računar i da se pokrene iTunes aplikacija. U trenutku dok traje proces povezivanja sa aplikacijom, potrebno je nasilno ugasiti uređaj. Tada će se pojaviti popup prozor koji će dati dve opcije – resetovanje na fabričko podešavanje uređaja ili update. Potrebno je odabrati prvu opciju. Jeste da će nakon toga svi podaci sa telefona ili tableta biti obrisani, ali će bat uređaj biti opet otključan.

Pročitajte i:  Kako da oslobodite prostor na Mac računaru

Izvor: Fox News

Facebook komentari:

Tagovi: , ,