Top50 Glas publike

iPhone X i vikend u Njujorku

Možda bi onima koji planiraju da kupe iPhone X, a žive u nekoj od zemalja članica Evropske unije, bilo zanimljivo da se evropska cena ovog uređaja od američke razlikuje za 329 evra. Ovaj podatak je pojedine korisnike društvenih mreža inspirisao da razmišljaju o tome kako da pametno potroše novac, te je korisnik Twitter-a Juan Bius, koji piše o tehnologiji i putovanjima, razvio zanimljivu strategiju kupovine iPhone-a X.

PCPress.rs Image

Juan je na svom Twitter nalogu onima koji ga prate pružio na uvid niz podataka, na osnovu kojih su mogli da zaključe da, ako već kupuju iPhone X, tu kupovinu mogu da kombinuju sa vikendom u Njujorku. Budući da će cena iPhone-a X u Evropi iznositi 1.159 evra, a u Sjedinjenim američkim državama 830 evra (999 dolara), Juan je istakao da, ako se na cenu uređaja u Americi doda cena low cost karte do Njujorka, koja iz evropskih zemalja iznosi 275 evra, te dva noćenja koja se preko agencije AirBNB mogu naći za 50 evra, dobija se ukupna suma 1.155 evra, što je četiri evra manje od evropske cene telefona. U žurbi je zaboravio da u sumu uračuna i taksu na kupovinu telefona, koja iznosi oko 74 evra, pa bi konačna cifra onda bila 1.229 evra, što opet nije mnogo više od evropske cene iPhone-a X.

Budući da iz Srbije nema low cost letova za Njujork, pa karta u proseku košta 430 evra, ova bi avantura, nekoga ko u nju kreće iz Srbije, koštala 1384 evra, što će i dalje verovatno biti jeftinije od cene novog iPhone-a kod operatera.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Airbnb konačno prikazuje tačne cene
SBB

Tagovi: , , ,