Iran zaplenio 1000 Bitcoin mašina

Iran možda nema problem sa naftom, ali definitivno ima sa kripto rudarenjem. To se pokazalo tačnim nakon što je 1000 Bitcoin mašina zaplenjeno u velikoj akciji policije.

bitcoin rudarenje iran mašine rig kriptovalute

Bitcoin mašine za rudarenje ove kriptovalute su oduzete sa dve lokacije nakon što je ustanovljen značajni skok potrošnje električne energije.  Ispostavilo se da je potražnja za strujom skočila za 7% u junu, za šta je ministarstvo energetike Irana okrivilo kriptovalute (a klima uređaji?). Dve fabrike za rudarenje Bitcoina su trošile jedan megavat električne energije, što je zaista teško sakriti.

Ni Iran nije imun na Bitcoin rudarenje

Kako je Iran u ne tako tihom sukobu sa Amerikom, mnogi su se okrenuli kriptovalutama kao načinu da sačuvaju svoje bogatstvo u slučaju krize.  Kako je cena najpopularnije kriptovalute opet skočila, tako je i rudarenje ponovo uzelo maha širom Irana. I dok su dolar i zlato i dalje najpopularnije alternative, kriptovalute imaju svoju privlačnost jer niko ne može uspešno da ih kontroliše.

To je jedan od razloga što je Bitcoin, uz druge kriptovalute postao praktično treće sredstvo za ulaganje. Ako bude kriza usled prepirki sa Trampom, cena nafte će trpeti, ali će zato kriptovalute i dalje držati cenu, a što da ne, i rasti. Ukoliko niste prodali Bitcoin kada je cena bila izuzetno niska, sada sigurno zadovoljno trljate ruke.

Pročitajte i:  Bitcoin ponovo pada

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,