BIZIT plus

Bitcoin (pro)pada? Vrednost kriptovaluta sve niža i niža

Bitcoin nezadrživo propada dok se stručnjaci raspravljaju zašto se to dešava. Činjenica je da je vrednost kriptovaluta sve niža i da je pad toliko velik da se postavlja pitanja da li će se uopšte zaustaviti u skorije vreme. Da li prodati ili kupiti bitcoin i altocine sada kada vrednost pada?

Bitcoin (pro)pada Vrednost kriptovaluta sve niža i niža

Kriptovalute već danima gube na vrednosti, a kako stvari stoje, ništa bolje se ne može očekivati u narednom periodu. Bitcoin pada i trenutno vredi 4510 dolara, ali neke prognoze govore da će cena padati do 1500 dolara!

To je loša vest za sve koji su već pretrpeli finansijski udar ove godine usled gubitka 60 posto vrednosti bitcoina. Za sada se očekuje da će vrednost biti između 4500 i 3500 dolara. To je mnogo manje od rekordne vrednosti od 20.000 dolara, kada su svi očekivali da će vrednost kriptovaluta još više rasti.

Uzroci Bitcoin pada

Postoji mnogo uzroka koji mogu biti krivci pada vrednosti kriptovaluta. Bitcoin pada usled uticaja spoljnih faktora poput odnosa Amerike i Kine koji sve više liči na hladni (ekonomski) rat, a to je samo jedna od negativnih stavki.

Pročitajte i:  Bitcoin ponovo pada

Trgovinski rat Amerike i Kine loše utiče na globalno poslovanje ali i vrednost kriptovaluta, a odnos se dodatno pogoršao na poslednjem Pacific Rim samitu. Dve zemlje se nakon tri decenije po prvi put nisu dogovorile oko globalne trgovinske strategije. Rezultat je panika na berzama, pa tako i na tržištu kriptovaluta.

Pored pomenutih trgovinskih “nesuglasica”, tu je i problem sa Bitcoin Cash kriptovalutom gde su isisane milijarde sredstava, kao i pad vrednosti dolara. To su samo neki od razloga zašto su investitori odlučili da sačuvaju svoja sredstva i ne ulažu previše. Bar dok se situacija ne iskristališe.

bitcoin vrednost pad rast

Vrednost kriptovaluta se može vratiti?

Ukoliko se Bitcoin Cash (BCH) situacija smiri, a američki i kineski zvaničnici naprave napredak u pregovorima, može se očekivati i rast vrednosti kriptovaluta, a pre svih bitcoina. Tržište kriptovaluta važi za veoma dinamično, što znači da čak i pad do 1500 dolara ne znači da je propast na vidiku. Štaviše, pojedini investitori čekaju upravo taj trenutak kako bi po minimalnoj vrednosti kupili bitcoin, čekajući novi rast.

Pročitajte i:  Rudari bitkoina ćute o upotrebi energije 

Ipak, mnogi će se jednostavno uspaničiti. Evo kako će po njima izgledati budućnost bitcoina:

bitcoin game of thrones
Simulacija vrednosti bitcoina

Interesantno je da bitcoin pad nije previše uzbudio pojedine stručnjake koji i dalje veruju da će se ova kriptovaluta vratiti u velikom stilu. S druge strane, oni koji nisu toliko strpljivi, jednostavno su prodali sve bitcoine što su imali i izašli iz priče. Trenutno je situacija “ako prodaš kajaćeš se, ako ne prodaš kajaćeš se”. Šta god da se desi, biće to zanimljiv rasplet drame.

Izvor: CoinMarketCap

Facebook komentari:

1 thoughts on “Bitcoin (pro)pada? Vrednost kriptovaluta sve niža i niža

 • 28. 11. 2018. at 14:28
  Permalink

  Tipican clanak nasih tabloida.
  Sve sto znate da napisete je “Cena pada, bitcoin puca” ili “Cena raste, bitcoin sjajna investicija”
  Sta je blockchain? Sta je Crypto? Da mozda malo uputite narod o tome, nemate pojma!
  Toliko o vasim novinama!

Comments are closed.