Top50 Glas publike

Izvršni direktor Blizzard Entertainmenta dao otkaz

Predsednik kompanije Blizzard Entertainment J. Allen Brack dao je ostavku. Matična kompanija Activision Blizzard izjavila je da Brack napušta kompaniju radi traženja novih mogućnosti.

Izvršni direktor Blizzard Entertainmenta dao otkaz.

Kompanija optužena za seksizam i rasizam

Kalifornija je tužila kompaniju optužujući je za seksizam i uznemiravanje na radnom mestu. Activision Blizzard negira ove navode i naziva pravni postupak sramotnim i neprihvatljivim. Mnogi zaposleni u Activision Blizzard-u izašli su u znak protesta protiv politike kompanije i odgovora na optužbe. U saopštenju, Blizzard Entertainment je naveo da će bivšeg direktora Bracka zameniti Jen Oneal i Mike Ybarra, koji će zajedno voditi kompaniju.

Iako se u izjavi ne spominju optužbe protiv Blizzard-a, u njoj se navodi da će novi lideri osigurati da kompanija bude najsigurnije i najprihvatljivije radno mesto za žene i ljude bilo kog pola, etničke pripadnosti, seksualne orijentacije ili porekla. Kalifornijsko ministarstvo za pravično zapošljavanje i stanovanje, koje je pokrenulo postupak protiv Activision Blizzard-a, u sudskim izjavama kritikovalo je Bracka da nije učinio dovoljno u odgovoru na žalbe.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Blizzard olakšava otključavanje heroja u Overwatch 2 igri
SBB

Tagovi: