TrendMicro

Apple u Indiji od 2021. godine

Izvršni direktor kompanije Apple, Tim Cook, rekao je da će kompanija uskoro otvoriti svoje prve prodavnice u Indiji, ali i mogućnost online kupovina. Ovo dolazi nakon velikog zaostatka Apple-a u odnosu na konkurenciju na drugom najvećem tržištu mobilnih telefona.

apple indija

Indija – drugo najveće tržište mobilnih telefona

Indija trenutno predstavlja drugo najveće tržište mobilnih telefona na svetu, odmah posle Kine. Iz tog razloga, veoma je zanimljivo i sa finansijske strane privlačno velikim kompanijama. Apple, kao najbogatiji proizvođač mobilnih telefona, do sada nije ulazio na to tržište. Ipak, Tim Cook, izvršni direktor Apple-a, saopštio je na godišnjem sastanku akcionara ove kompanije da je Apple rešio da počne sa otvaranjem svojih prodavnica tamo.

Planirano je da prve prodavnice budu otvorene u 2021. godini, a online prodavnice kasnije tokom ove godine. Za ovo je Apple morao da traži posebno odobrenje od indijske vlade, jer će sve prodavnice biti otvarane bez lokalnih partnera. Na godišnjem sastanku, investitori i akcionari su glasali i o predlogu firme da se promeni način reagovanja kada vlade pojedinih zemalja od njih zatraže da uklone aplikaciju sa njihovih tržišta.

Pročitajte i:  Google planira da proizvodi Pixel telefone u Indiji

Iako se do sada očekivalo da će Apple u jednom momentu ući na indijsko tržište, tačan datum i rok se nije znao do danas. Tim Cook je još jednom izrazio zabrinutost da bi Korona virusa na njihovo poslovanje mogao ostaviti negativne posledice, a jedan od načina da se ublaži pad prodaje u Kini jeste direktan ulazak na indijsko tržište.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,