ASUS ROG Flow

JobFair 13 – Kreiraj svoju budućnost!

“JobFair 13 – Kreiraj svoju budućnost”, sajam poslova za studente i diplomce tehničko – tehnoloških fakulteta, ove godine je prepoznao značaj startap kompanija, i podržava inicijativu mladih da pokrenu sopstveni biznis. U skladu sa tim, sama tema ovogodišnjeg Okruglog stola je preduzetništvo mladih u Srbiji.

jobfair_640x0Učesnici Okruglog stola biće predstavnici afirmisanih kompanija koje već dugi niz godina uspešno posluju u Srbiji, zatim predstavnici mladih, tek osnovanih preduzetništva, profesori i studenti koji se bave ovom temom. Predstavnici svake ciljne grupe biće deo manjih diskusionih grupa u okviru kojih će se razvijati neka nova poslovna ideja, pri čemu će učesnici biti u prilici da steknu uvid u način razmišljanja svojih kolega za stolom, kao i koje su to presečne tačke u kojima ovi akteri mogu ostvariti saradnju sa obostranim benefitima.

Ideje na osnovu kojih će se praviti pomenuti biznis plan biće izabrane među prijavama koje studenti budu slali, a njihovi tvorci će prisustvovati Okruglom stolu i biti članovi diskusionih grupa. Nakon prezentacija napravljenih biznis planova i zajedničke diskusije na kraju, žiri sastavljen od ljudi koji se u okviru svojih organizacija i biznis inkubatora već duže vreme bave ovom temom, izabraće studentsku ideju sa najboljim izgledima da preraste u mladu kompaniju.

Cilj Okruglog stola je popularizovanje ideje o mladom preduzetništvu, ali i kreiranje platforme gde različiti akteri pokušavajući diskusijom da dođu do zajedničkog rešenja stiču uvid u mogućnosti i potencijale dalje saradnje. Zaključci Okruglog stola biće prezentovani široj javnosti u vidu filma koji će prikazivati ključne momente diskusije i preko društvenih mreža biti dostupni svima koji imaju želje i energije da menjaju privredu naše zemlje i stvaraju novu platformu za saradnju. Ovom kratkom izmenjenom koncepcijom okruglog stola pokušavamo da napravimo uvod u jednu mnogo dužu priču koja u našoj zemlji tek uzima zalet.

 “JobFair 13 – Kreiraj svoju budućnost!” održaće se 4. i 5. novembra 2013. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 73. Više informacija o Sajmu možete pronaći na zvaničnom sajtu www.jobfair.rs .

Facebook komentari:
HR specijalno izdanje

Tagovi: ,