Jutjuberu zatvor zbog “šale”, a to nije jedina kazna

Jedan jutjuber je prešao ionako nisku granicu ukusa, zbog čega će da ide u zatvor.  Razlog je jedna izuzetno neslana šala, ako se to može uopšte tako nazvati.

jutjuber YouTube

Iako od YouTube vloginga može da se dobro zaradi, kvalitet koji se objavljuje je izuzetno diskutabilan. Setimo se samo incidenta kada je Paul Logan snimao obešenog čoveka u šumi. Ipak, i pored takvih incidenata, milioni dolara su igri, a konkurencija sve veća.

Zbog toga jutjuberi pokušavaju da rade neverovatno glupe stvari samo da bi skrenuli pažnju na sebe. Takvim ponašanjem je skrenuo na sebe jutjuber poreklom iz Kine, Kanghua Ren. Naime, on je nedavno osuđen na 15 meseci zatvora zbog zloupotrebe beskućnika u svom video snimku.

Sve za YouTube preglede

Ren je u problemu zato što je prevario beskućnika da pojede Oreo keks sa filmom od paste za zube. Beskućnik je tada sniman kako jede keks i povraća. On je u videu rekao da će mu “pasta dobro doći pošto sigurno nije koristio pastu od kada je postao siromašan.”

Pročitajte i:  Kako preuzeti YouTube plejliste sa 4K Video Downloader+ 

Kasnije je ustanovljeno da je reč o Rumunu koji se preselio u Barselonu. Knaghua je od ovog videa zaradio preko 2000 evra, ali je ubrzo zažalio što ga je snimio. Naime, kada su počeli da ga osuđuju u komentarima on je obrisao video i ponudio beskućniku 20 evra. Kasnije mu je nudio još 300 evra da ga ne tuži.

jutjuber

To mu nije uspelo, pa je usledila tužba. Sud je zaključio da je jutjuber ugrozio moralni integritet žrtve snimajući ga kako jede pastu i povraća, osudivši ga na 15 meseci zatvora. Pored kazne zatvora, jutjuber će morati da isplati beskućniku 20.000 evra kao nadoknadu za pretrpljen stres i ponižavanje.

Ipak, ono što će najviše da ga boli je pet godina zabrane rada njegovog YouTube kanala ReSet. To znači da će do 2024. godine morati da smisli neki konkretan posao od kog će živeti.

Što se tiče zatvorske kazne, tu će bar imati sreće jer španski sudovi ovakve presude obično pretvore u uslovne kazne ukoliko je reč o prvom prestupu i nenasilnom aktu.

Pročitajte i:  Google dodaje Max, Peacock i Angry Birds u automobile  

Ukoliko ste mislili da je pomama za jutjuberima daleko od nas, onda nemate oko sebe klince koji su njihovi najveći fanovi. Nedavno se u Novom Sadu desio incident kada je nastao stampedo dece i roditelja kako bi videli našu YouTube zvezdu u tržnom centru.

Izvor: The New York Times

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,