BIZIT plus

Jutjuber izazvao stampedo u Novom Sadu

Kako prenosi portal 021, najmanje dvoje dece izgubilo je svest u stampedu izazvanom tokom gostovanja jutjubera Bake Praseta danas oko 17 sati u tržnom centru Big.

Hiljade dečaka i devojčica uzrasta do 12 godina želelo je po svaku cenu da vidi jutjubera Baku Praseta. Veoma brzo se stvorila nepodnošljiva gužva zbog čega je odloženo pojavljivanje dečjeg idola. Ipak, situacija se veoma brzo izmakla kontroli.

Kako izveštava 021.rs,  popularni jutjuber je čekao da mu organizatori jave da je bezbedno da nastupi. Za to vreme su deca počela da objavljuju fotografije sa njim na Instagramu iz toaleta i označila ga na toj društvenoj mreži. To je bio signal za svu ostalu decu koja su čekala da pojure ka toaletu usput rušeći sve pred sobom.

Jutjuber izazvao stampedo dece

Zbog stampeda i ugrožavanja bezbednosti morala je da reaguje interventna policija. Kako bi naterali entuzijastičnu decu i njihove roditelje da napuste tržni centar, policija je naredila zaustavljanje pokretnih stepenica i  preko razglasa naredila napuštanje objekta. Jutjuber Baka Prase je na kraju morao da izađe iz tržnog centra na zadnji ulaz u pratnji policije kako bi se izbegli dalji incidenti.

Pročitajte i:  YouTube na udaru: Spotify dobio muzičke spotove

Jutjuberi su svakako postali fenomen u svetu i u Srbiji, pa tako njihove klipove prate milioni dece. Domaći jutjuberi uglavnom kopiraju rad najpopularnijih YouTube zvezda, a svakako im je uzor Felix Arvid Ulf Kjellberg, poznatiji kao PewDiePie. Pored njega, popularan je i Logan Paul koji je personifikacija svega što ne valja na YouTubeu. To ne znači da se na internetu ne mogu naći sjajne stvari, zbog čega PC Press bira Top 50 najboljih online stvari u protekloj godini.

Izvor: 021.rs

 

 

Facebook komentari: