BIZIT plus

Kako da produžite vek trajanja baterije Chromebook-a

Mnogi od nas zavise od naših uređaja koji će nam pomoći tokom dana, a Chromebook-ovi su popularna opcija za studente i profesionalce.

PCPress.rs Image

Zaboravili ste punjač? Bez brige. Naš vodič je tu da nauči vaš Chromebook umetnosti energetske efikasnosti.

Ali ako ste daleko od utičnice ili ste zaboravili da spakujete punjač u torbu, od suštinskog je značaja da razumete kako da produžite vek baterije za besprekorno i neprekidno iskustvo. Evo nekoliko saveta za uštedu baterije na Chromebook-u.

Evo nekoliko saveta za uštedu baterije na Chromebook-u kada treba da maksimalno produžite njegov vek:

 • Uključite režim uštede energije (Energy Saver Mode): Chrome browser ima uštedu energije koja – štedi energiju. Možete ga uključiti ručno ili automatski kada nivo baterije padne na 20%. Pored toga, možete da podesite svoj Chromebook da spava kada je neaktivan ili kada je poklopac zatvoren u podešavanjima uređaja, što može da sačuva energiju.
 • Podesite osvetljenost ekrana: Ekran troši značajan deo baterije. Možete podesiti osvetljenost ekrana pomoću tastera u gornjem redu tastature ili podesiti Chromebook na noćni režim u podešavanjima i tako uštedeti vek baterije.
 • Izbegavajte ažuriranja kada radite na bateriju: ažuriranja softvera mogu da troše značajnu energiju i resurse procesora. Uverite se da ažurirate softver samo kada je Chromebook povezan u utičnicu.
 • Isključite nepotrebne uređaje: Spoljni uređaji kao što su telefoni ili slušalice mogu da isprazne bateriju. Isključite ove uređaje kada ih ne koristite.
 • Isključite Bluetooth i Wi-Fi: Ako trenutno ne koristite Bluetooth ili Wi-Fi, isključite ih. Ove tehnologije neprestano traže veze, koristeći snagu.
 • Zaključajte ekran kada je neaktivan: Zaključavanje ekrana kada ne koristite Chromebook pomaže u uštedi baterije jer stavlja uređaj u režim spavanja.
 • Potpuno isključite napajanje: Kada se ne koristi, isključivanje Chromebook-a u potpunosti štedi više baterije nego jednostavno zatvaranje poklopca.
 • Zatvorite nepotrebne veb stranice ili aplikacije: Većina veb stranica i aplikacija se često osvežava, što troši bateriju. Pokušajte da zatvorite sve nepotrebne tabove ili aplikacije kada ih ne koristite.
 • Smanjite jačinu zvuka: Smanjenje jačine zvuka vašeg uređaja može doprineti uštedi energije, bilo da koristite zvučnike ili slušalice.
 • Izbegavajte ekstremne temperature: visoke ili niske temperature mogu uticati na performanse baterije. Pokušajte da držite Chromebook dalje od direktne sunčeve svetlosti ili hladnog okruženja.
 • Punite Chromebook svake noći: Na kraju, ali ne i najmanje važno, da biste bili sigurni da je uređaj spreman za sledeći dan, obavezno ga punite svake noći!

Imajući na umu ove savete, trebalo bi da budete u mogućnosti da produžite životni vek svog Chromebook-a dok ne pronađete punjač.

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: