BIZIT plus

Microsoft donosi Minecraft na Chromebook-ove

Microsoft pokreće verziju za rani pristup Minecraft: Bedrock Edition na ChromeOS-u. Igra će raditi na Chromebook-ovima zahvaljujući Android podršci za ChromeOS, a Minecraft će uključiti igru na različitim uređajima sa prijateljima, tržište i podršku za igranje na Realms-u.

PCPress.rs Image

Mojang, programer Minecraft-a u vlasništvu Microsofta, prvobitno je pokrenuo Minecraft: Education Edition na Chromebook-ovima 2020. godine, ali je za ovo specijalno izdanje potrebna školska licenca ili Office 365 Education nalog. Verzija za rani pristup Minecraft-a koja se danas pokreće ograničena je na Chromebook-ove koji ispunjavaju ove minimalne specifikacije.

„Rani pristup znači da će u ovoj prvoj fazi samo odabrani Chromebook uređaji koji ispunjavaju minimalne zahteve dobiti opciju kupovine Minecraft-a, tako da ćete morati da proverite Google Plai prodavnicu da vidite da li je Minecraft dostupan za vas“, objašnjava Mojang tim u postu na blogu.

Korisnici Chromebook-a su morali da koriste zaobilazna rešenja da bi pokrenuli Minecraft na ChromeOS-u ili da bi se zadovoljili Minecraft: Education Edition. Java verzija igre zahteva Linuk aplikacije na vašem Chromebook-u i neke ručne korake da bi se Minecraft pokrenuo i pokrenuo, a čak i tada će vam trebati vrhunski Chromebook da biste odgovorili na zahteve performansi.

Pročitajte i:  Activision QA - najveći američki sindikat u svetu video igara 

Mojang još uvek nema potvrđen datum objavljivanja pune verzije Minecraft-a na Chromebook-ovima. „Kada bude zvanično objavljen, svako sa kompatibilnim Chromebook-om će moći da ga preuzme iz Google Play prodavnice“, kaže Mojang. Tim sada planira da provede naredne nedelje gnječeći bube kako bi izbegao ozloglašeno mleko letećih lignji ili Ender Dragons koji plešu na nebu.

Vesti o proširenju Minecraft-a na drugu platformu dolaze upravo u trenutku kada Microsoft pokušava da pridobije regulatore za svoju predloženu akviziciju Activision Blizzarda. Microsoft je ove nedelje potpisao dva nova ugovora o uslugama igara u oblaku sa Boosteroidom i Ubitusom u pokušaju da ubedi regulatore da kompanija neće isključiti pristup igrama kao što su Call of Duty i Minecraft i da će ih umesto toga dovesti na nove platforme.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,