BIZIT plus

Kako da resetujete Screen Time lozinku da biste sprečili zaključavanje

Apple-ova funkcija Screen Time može da se koristi za ograničavanje aktivnosti, trajanja i doba dana kada deca u Family Sharing grupi mogu da koriste svoje uređaje.

PCPress.rs Image

Ako niste sigurni da ste uneli svoj Apple ID i lozinku prilikom podešavanja Screen Time na svom uređaju, resetujte ga

Međutim, možete da koristite Screen Time da se podsetite da posle određenog vremena ili povremeno u toku dana ostavite telefon ili računar.

Problem? Možete postaviti šifru za Screen Time za sebe, postavljajući dodatnu traku za prelazak kada dostignete ograničenje. 

Kada postavite Screen Time šifru u Settings > Screen Time, gde dodirnete Use Screen Time Passcode, iOS i iPadOS će od vas zatražiti da izaberete četvorocifrenu šifru za ekran i unesete je, a zatim je unesite drugi put da biste potvrdili da ste je tačno uneli. 

Apple vam sada kaže da unesete lozinku za svoj Apple ID nalog na ekranu sa oznakom Screen Time Passcode Recovery. Ovo obezbeđuje rezervnu kopiju: ako zaboravite Screen Time lozinku, možete da koristite svoj Apple ID da biste otključali uređaj ili onemogućili Screen Time. Možete da dodirnete Cancel da biste izbegli unošenje Apple ID-a. Ako je tako, iOS ili iPadOS vas pita „Are you sure?”. Nudi dva dugmeta: Skip ili Provide Apple ID. Dodirnite Skip i lozinka je postavljena bez opcije oporavka.

Pročitajte i:  Odluka Apple da odustane od veb aplikacija za iPhone je pod lupom u EU 

Ovo je sve u redu, osim ako i dok ne zaboravite lozinku za Screen Time. Iako možda mislite da je ovo malo verovatno, ovaj pristupni kod se razlikuje od drugih kodova koje rutinski unosimo na našim uređajima. Dakle, možda nemate razloga da ga koristite tokom nekog perioda vremena. Ako niste sačuvali svoj izbor u menadžeru lozinki, mogao bi da ode u zaborav.

Ako se ne sećate svog koda i podesili ste rezervnu kopiju Apple ID-a, možete pratiti Apple-ova uputstva za resetovanje na stranici za podršku.

Izvor: Macworld

Facebook komentari: