Data centri 2024

Kako dodati ivice Snipping Tool snimcima u operativnom sistemu Windows 11

Ako želite da snimite ceo ili deo ekrana svog računara, Snipping Tool u operativnom sistemu Windows 11 vam omogućava da ga lako snimite.

PCPress.rs Image

Dodajte obojene ivice snimcima alatke za isecanje u operativnom sistemu Windows 11

Osim toga, čak možete dodati ivice u boji u snimljeni region, ali prvo morate da omogućite podešavanja koja se odnose na funkciju. Hajde da saznamo kako se to radi! Postoji više od jednog načina za snimanje snimaka ekrana u operativnom sistemu Windows 11. Međutim, sve te slike neće prikazivati granice koje ih okružuju osim ako nisu konfigurisane za to. Evo kako možete da promenite podešavanja Snipping Tool-a u Windows 11 da biste dodali prilagođenu boju i promenili debljinu ivica za slike.

  • Kliknite na Start i u polju za pretragu otkucajte Snipping Tool i izaberite ga sa liste prikazanih opcija.
  • Kliknite na meni See morekoji je vidljiv kao tri horizontalne tačke u gornjem desnom uglu Snipping Tool prozora. Izaberite Settings opciju.
  • Pomerite se nadole do opcije Add border to each screenshot u Snipping odeljku. Da biste omogućili ivice za snimanje ekrana, prebacite prekidač u položaj „On“.
  • Ako želite da dodate prilagođenu boju i prilagodite debljinu ivica oko slika, pritisnite dugme padajućeg menija pored opcije Add border to each screenshot.
Pročitajte i:  Microsoft objavio kada će „ugasiti“ WordPad

Izaberite prilagođenu boju da biste promenili boju konture. Jednostavno dodirnite okvir za boju i izaberite željenu boju. Slično tome, pomerite klizač udesno ili ulevo da biste podesili debljinu ivice slika.

Izvor: Neowin

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: