Nova bočna traka u Chrome pregledaču

Google Chrome ima novu bočnu traku koja bi trebalo da učini bržim i lakšim proveravanje gomile rezultata pretrage u nizu bez potrebe da se krećete napred-nazad između stranice za pretragu i bilo koje veb lokacije na koje povezuje. Google takođe kaže da svoju funkciju praćenja cena donosi na desktop nakon nekoliko meseci nakon što je dostupna na mobilnim verzijama pretraživača.

PCPress.rs Image

Google-ov post na blogu objašnjava kako da pristupite novoj bočnoj traci: nakon što kliknete na rezultat pretrage, bićete odvedeni na veb stranicu, a mali Google logotip će se pojaviti u vašoj adresnoj traci. Klikom na to dugme otvara se bočna traka koja vam prikazuje rezultate za pretragu koju ste uradili da biste došli do stranice (iako možete da tražite nešto novo ako želite). Odatle možete kliknuti na rezultate, koji će se otvoriti u glavnom prozoru kartice

Ovo nije prva bočna traka Chrome-a. Ranije ove godine, Google je predstavio novu funkciju koja vam omogućava da pristupite listi za čitanje i obeleživačima iz kliznog okna. Funkcija pretrage se pojavljuje u istoj oblasti i čak ističe dugme na bočnoj traci. Funkcija je takođe slična Edge-ovoj bočnoj traci, iako Microsoftova verzija ima mnogo više funkcionalnosti upakovane unutra i deluje više kao poseban mini pretraživač nego kontrolno okno za učitavanje rezultata pretrage u glavnom prozoru.

Pročitajte i:  Google ograničava AI Gemini zbog pitanja o globalnim izborima

Google je takođe najavio da će Chrome dobiti ugrađenu funkciju praćenja cena koja će vam slati e-poruke kad god određeni proizvod postane jeftiniji. U teoriji, dugme „Prati cenu“ bi trebalo da se pojavi svaki put kada posetite stranicu prodavnice i budete prijavljeni u pregledač. Google je to najavio kao deo velike kupovine prošlog meseca.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,