Kako fleksibilan i inovativan UPS unapređuje ciljeve održivosti modularnih data centara

S obzirom na to da usluge u cloud-u postaju sve popularnije, vrši se pritisak na kolokacijske i data centre velikih preduzeća da mogu da se brzo i efikasno skaliraju, tj. šire kapacitete, istovremeno ispunjavajući ciljeve održivosti. Mnogi cloud i servis provajderi usvajaju rešenja modularnih data centara (MDC) kako bi im pomogli da zadovolje potrebe za brzim proširenjem.

PCPress.rs Image

Modularni data centri su dobitna kombinacija za kompanije kojima su potrebna rešenja koja nude fleksibilnost, puštanje u rad u kratkom roku i ekonomičnost koja im pomaže da ostanu konkurentni. Modularni data centri mogu biti instalirani i pušteni u rad za 40 odsto manje vremena od tradicionalnih data centara. Osim toga, oni se mogu pohvaliti impresivnim ekološkim otiskom koristeći održive metode izgradnje i uključuju funkcije koje povećavaju pouzdanost i optimizuju uštedu energije pri radu.

Šta je modularni data centar?

Jednostavno rečeno, modularni data centri su prefabrikovane jedinice koje su fabrički izgrađene van lokacije, a zatim se isporučuju testirane i spremne na lokaciju kupca. Modularni data centri kombinuju napajanje, hlađenje i IT infrastrukturu u pojedinačne ili konfigurabilne module koji se povezuju na licu mesta kako bi obezbedili celokupno rešenje za data centar.

PCPress.rs Image

Sa hardverskim i softverskim komponentama koje su unapred sastavljene, integrisane i testirane u fabričkom okruženju, modularni data centri nude mnoge prednosti, uključujući poboljšanu pouzdanost, kao i predvidljive troškove i performanse. Modularni pristup može zauzeti neiskorišćeni spoljni ili udaljeni prostor i osloboditi tradicionalni prostor u data centru kako bi bolje podržao glavnu delatnost preduzeća, omogućavajući tako fleksibilno upravljanje napajanjem u slučaju da u budućnosti postoji potreba za većim kapacitetom.

Pročitajte i:  Važna uloga serverskog rack ormara u modernoj IT infrastrukturi

Modularni UPS omogućava modularnim data centrima održivost i efikasnost

Modularno neprekidno napajanje (UPS) jedna je od najkritičnijih komponenti modularnog data centra. Odabir pravog UPS-a za vaše potrebe ključan je za postizanje fleksibilnosti i energetske efikasnosti koja podržava rast poslovanja i održivost.

PCPress.rs Image
Schneider Electric Galaxy VL UPS

Modularni UPS koji dolazi s režimom uštede energije pomaže u isporuci prave kombinacije efikasnosti pri niskoj potrošnji energije i rada s visokom efikasnošću radi smanjenja troškova i optimizacije kvaliteta energije. Osim toga, odabir UPS-a sa litijum-jonskim baterijama obezbediće dva do tri puta duži životni vek u poređenju s VRLA baterijama, pomažući data centrima da uštede na ukupnim troškovima rada.

UPS koji je dizajniran da smanji uticaj na životnu sredinu

Kako modularni UPS sistemi postaju standard za upotrebu u modularnim data centrima, proizvođači poput Schneider Electric-a neprestano inoviraju svoju UPS ponudu da bi obezbedili ekološke performanse koje zahtevaju data centri. Schneider Electric Galaxy VL 200-500 kV trofazni UPS isporučuje brzo i efikasno rešenje modularnog data centra s najsavremenijom tehnologijom koja vam pomaže da održivo rastete.

  • Mali footprint

Ekonomičan footprint Galaxy VL-a koristi do 50 odsto manje površine od starih modularnih rešenja od 500 kW. Kada se instalira u modularni data centar, gde je prostor ograničen i veoma dragocen, ovaj UPS pruža dodatnu vrednost. Modularni Galaxy VL velike gustine može po potrebi da primi dodatne module napajanja, pružajući modularnom data centru veću fleksibilnost za povećanje snage s povećanjem njihovih poslovnih zahteva.

  • Povećan kapacitet
Pročitajte i:  Pridružite se nagrađivanom partnerskom programu kompanije Vertiv!

Kako se vaše poslovanje širi, povećanje kapaciteta energije postaje prioritet. Galaxy VL opcijom Live Swap omogućava vam trenutno povećanje snage u koracima od po 50 kW, od 200 kW do 500 kW, bez prekida u radu dok je UPS potpuno operativan. Modularni data centri imaju dodatnu prednost korišćenja Galaxy VL-a u paralelnim konfiguracijama za servisiranje rešenja u većim razmerama, na primer, pomoću četiri Galaxy VL UPS-a za stvaranje rešenja snage 2 MW. Postepenim dodavanjem snage možete preciznije podesiti kapacitet odgovarajuće veličine koji odgovara stvarnom opterećenju. Kao rezultat toga, UPS može da radi bliže svom maksimalnom kapacitetu radi optimizacije efikasnosti bez žrtvovanja pouzdanosti.

  • Unapređena efikasnost

Efikasnost UPS-a značajno doprinosi ukupnoj operativnoj efikasnosti modularnog data centra, posebno prilikom primene rešenja većih kapaciteta. Galaxy VL se može pohvaliti efikasnošću od 99 odsto kada radi u Schneider Electric-ovom štedljivom ECOnversion™ režimu i efikasnošću od 97 odsto u režimu rada s dvostrukom konverzijom. Ovaj visok nivo efikasnosti čini modularni data centar ili bilo koji drugi još održivijim i pomaže u stvaranju bržeg povrata investicije (ROI).

  • Inovacija
Pročitajte i:  Važnost upravljanja i nadzora kritične IT opreme u data centrima

Galaxy VL je Green Premium™ proizvod i kompatibilan je s dugotrajnim litijum-jonskim baterijama, koje premašuju dva do tri puta očekivani vek trajanja VRLA baterija, teže 60-70 procenata manje i rade na višim temperaturama. Ukupna cena po kvadratnom metru je optimizovana korišćenjem litijum-jonskih baterija u modularnom data centru, što rezultira s manje potrebnog prostora i zahteva manje hlađenja, čime se poboljšavaju i CapEx i OpEx uštede.

PCPress.rs Image

U kombinaciji sa Schneider Electric-ovim EcoStruxure™ IT paketom i uslugama koje pružaju nadzor i monitoring zasnovan na podacima, data centri mogu optimizovati otpornost i performanse. Najsavremenijim daljinskim nadzorom, upravljanjem i modeliranjem, operateri dobijaju vidljivost celog sistema kako bi proaktivno rešavali probleme i održavali vreme neprekidnog rada, što dovodi do optimizovane efikasnosti koja čini operacije modularnog data centra još više održivim.

Postizanje održivosti modularnog data centra uz pravi modularni UPS

Preduzeća se suočavaju s poboljšanjem svojih ekoloških performansi i ciljeva održivosti. Uključivanjem pravog trofaznog modularnog UPS-a u rešenje modularnog data centra, Schneider Electric uravnotežuje poslovne potrebe s tehnologijom koja će pomoći u postizanju ovih ciljeva. Saznajte više o UPS-u Galaxy VL i kako bi to moglo koristiti vašem modularnom data centru.

Korisni linkovi:

https://www.se.com/ww/en/product-range/22545656-galaxy-vl#overview

https://www.se.com/ww/en/work/solutions/for-business/data-centers-and-networks/modular/#xtor=CS4-387-[Short-URL]-[www.se.com/prefab]-[Mixed]-

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,