BIZIT plus

Kako upravljati aplikacijama povezanim sa vašim Google drajvom

Kada instalirate dodatke za Google aplikacije kao što su Drive, Docs, Sheets ili Forms, možda ćete morati da date dozvolu za pristup svom Google drajvu.

PCPress.rs Image

Kako da vidite i upravljate aplikacijama koje su povezane sa vašim Google drajvom

Dozvola za pristup vašem Google drajvu može uključivati mogućnost pravljenja, uređivanja ili otvaranja fajlova, kao i pregled dokumenata u kojima koristite dodatak. Možete da pregledate i upravljate aplikacijama koje su povezane sa vašim Google drajvom, postavite ih kao podrazumevane, vidite njihove stranice proizvoda ili da ih diskonektujete. Posetite veb lokaciju Google drajva i prijavite se pomoću svog Google naloga. Izaberite ikonu zupčanika u gornjem desnom uglu i izaberite „Settings“. U pop-up prozoru izaberite “Manage Apps” sa leve strane. Zatim ćete videti te aplikacije povezane sa Google drajvom sa desne strane. Jedna opcija koju imate za konektovanu aplikaciju je da je postavite kao podrazumevanu. Na primer, ako imate PDF ekstenziju, možete podesiti određenu aplikaciju da podrazumevano otvara vaš PDF fajl, umesto da preduzmete korak da je izaberete. Da biste to uradili, označite polje za Use ► Default pored aplikacije. Primetićete nekoliko Google aplikacija koje su već označene kao podrazumevane kao što su Google Docs, Earthi  Forms. Možete da opozovete izbor u polju za potvrdu pored te aplikacije ako više volite da koristite nešto drugo.

Pročitajte i:  Google počeo sa blokiranjem kolačića trećih strana

Još jedna radnja koju možete preduzeti je da pogledate stranicu proizvoda za aplikaciju. Ovo je dobro ako ne možete da se setite detalja proširenja ili želite ponovo da pregledate njegove dozvole. Izaberite padajući meni Options sa desne strane aplikacije i izaberite “View Product Page“. Zatim ćete otići na stranicu aplikacije na Google Workspace Marketplace-u. Kada završite sa pregledom detalja, koristite X da zatvorite Marketplace i vratite se na Manage Apps odeljak u prozoru Settings.

Ako odlučite da prekinete vezu između aplikacije i Google drajva, potrebno je samo nekoliko klikova. Izaberite padajući meni Options i izaberite “Disconnect From Drive“. Potvrdite ovu radnju izborom „Disconnect“ u pop-up prozoru. Kada prekinete vezu između aplikacije i Google drajva, više ne biste trebali da je vidite u meniju Add-ons ili Extensions za uslugu ili u meniju Open With za fajlove Google drajva. Ako ipak vidite aplikaciju u meniju Extensions nakon što je isključite, na primer, u Google dokumentima, moraćete da je ponovo instalirate da biste je koristili. Kada završite sa pregledom ili preduzimanjem radnje na povezanoj aplikaciji, izaberite „Done“ u gornjem desnom uglu da biste zatvorili podešavanja. Možda želite da aplikaciju postavite kao podrazumevanu za određene datoteke ili da uklonite pristup alatima koje više ne koristite. U svakom slučaju, dobra je ideja da povremeno pregledate te aplikacije povezane sa vašim Google drajvom.

Pročitajte i:  Vlasnik Tumblr-a ugovora sa OpenAI uvođenje Midjourney AI

Izvor: Howtogeek

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,