Google Drive dobija malu, ali moćnu novu funkciju produktivnosti

Google Drive je dobija malu, ali moćnu novu funkciju koja bi trebalo da olakša pronalaženje ključnih fajlova.

PCPress.rs Image

Sa lakoćom pratite sve svoje fajlove na Google Driveu

Platforma za skladištenje u cloudu je najavila da će dodati novu “Location” kolonu koja se proširuje kako bi prikazala tačno puno ime i druge informacije vaših fajlova na Google Driveu. U postu na blogu koji objavljuje vesti, Google je rekao da će nova funkcija olakšati korisnicima da razlikuju fajlove sa sličnim imenom uskladištenim na različitim lokacijama, što znači da bi trebalo da budete u mogućnosti da pronađete tačno ono što tražite za mnogo brže.

Pretraga Google Drivea

Nova Location kolona će se nalaziti pored postojećeg imena, vlasnika, veličine i poslednje izmene polja koja se nalaze u veb prikazima Search, Recent, Starred i Trash na Google Driveu. Prelazak mišem preko informacija ili klik na njih će prikazati pune podatke o lokaciji, što deluje kao alternativa trenutnom metodu desnog klika na datoteku i odabira „prikaži lokaciju fajla“, što vas može odvesti u drugi prozor. Nova funkcija se sada pokreće i biće podrazumevano omogućena. Biće dostupna korisnicima Google Workspace-a, kao i starijim G Suite Basic i Business korisnicima. Ažuriranje je najnovija u nizu nadogradnji koje je Google Drive dobio poslednjih meseci, jer kompanija nastoji da platformu učini korisnijom nego ikada za sve korisnike. Ovo uključuje uvođenje „search chips“ u Drive, koji omogućava korisnicima da filtriraju rezultate pretrage koristeći različite različite parametre, uključujući tip fajla, oznake i datum poslednje izmene. Kada traže fajl, korisnici sada mogu da ukucaju ključnu reč, umesto tačnog naziva, kako bi pokušali da pronađu ono što traže.

Pročitajte i:  Google nije dostigao očekivani profit

Kompanija je takođe nedavno otkrila da će Google Drive sada dozvoliti administratorima da konfigurišu prilagođene oznake koje se mogu primeniti na fajlove smeštene u domenu njihove organizacije, pomažući korisnicima da lakše kategorizuju i organizuju sadržaj, istovremeno pomažući u procesu otkrivanja fajlova i štiteći se od namernih zloupotreba ili slučajnog rukovanja osetljivim fajlovima.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: ,