Kompanija za video-igre angažovala direktorku za raznolikost

Nakon nekoliko skandala koji su zadesili Riot Games, ova kompanija za video-igre je angažovala direktorku za raznolikost. Ona će se potruditi da unese diverzifikasiju u kompaniju i njene proizvode.

Kompanija za video-igre angažovala direktorku za raznolikost

Raznolikost postaje sve bitnija u gejming industriji. U skladu sa novim trendovima u igrama se sve više pojavljuju LGBTQ likovi (Overwatch je tipičan primer). Pored toga, tu su i likovi druge boje kože kako bi igre ispoštovale sve postulate političke korektnosti. Ipak, glavni fokus nisu igre već angažovanje i ponašanje zaposlenih. Tu se pre svega misli na odnos pre ženama.

Kako bi poslovali u skladu sa novim standardima, Angela Roseboro je angažovana od strane Riot Games. Njena zvanična titula je Chief Diversity Officer (CDO) i posao će joj biti da brine o raznolikosti i poštovanju žena i manjina u kompaniji. Veruje se da će njena uloga ostaviti trag i na glavni proizvod kompanije – esport igru League of Legends.

Pročitajte i:  Epic poklanja ovu uzbudljivu igru

Riot Games se distancira od skandala

Dolazak Roseboro se tumači kao pokušaj Riot Gamesa da se distancira od brojnih seksualnih skandala. Tokom prošle godine kompanija je označena kao mesto gde se muškarci seksistički ponašaju i generalno nipodaštavaju žene.

Nakon višestrukih objava nepoštovanja žena na poslu, kompanija je obećala da će se stvari promeniti. U skladu sa tim je nedavno objavljena šta tačno podrazumeva reforma kompanije Riot Games. Sada je to personifikovano u vidu Anglele Roseboro koja će se pobrinuti da kompanija poštuje principe diverzifikacije i inkluzije.

Angela dolazi u Riot iz kompanije Dropbox. U prethodnoj kompaniji je bila zadužena upravo za diverzifikaciju, jednakost i inkluziju. Ona ima preko 20 godina iskustva iz oblasti konsaltinga, finansija. Ostaje da se vidi kako će se njen rad odraziti na samu kompaniju, ali i kompletnu industriju video-igara.

Izvor: Riot

Facebook komentari: