BIZIT plus

Korisnici Android telefona uskoro bi mogli da dobiju ogromnu besplatnu nadogradnju koja štedi vreme

Ako ste korisnik Android telefona, verovatno ste navikli da dobijate sjajne nove funkcije i ažuriranja.

PCPress.rs Image

Dolazi promena u načinu skeniranja QR kodova

Iako se osnovni Android softver osvežava svake godine, ažuriranja se dešavaju tokom cele godine, nudeći ispravke i poboljšanja iskustva. Sada, izgleda da dolazi još jedna nadogradnja – i mogla bi vam uštedeti mnogo vremena! Nova funkcija je automatsko zumiranje koje se aktivira prilikom skeniranja QR koda. Koristi algoritam za mašinsko učenje da otkrije kada je QR kod u okviru i zumira ga kako bi pokušao brže otkrivanje.

O ovoj funkciji je nedavno pričao popularni tehnički savetnik, Mishaal Rahman, koji je nagovestio da bi ova funkcija mogla biti implementirana u budućnosti. Sada je drugi korisnik pronašao ovu funkciju i postavio video koji je prikazuje u akciji.

To je sjajna nadogradnja. QR kodovi su apsolutno svuda ovih dana, nudeći pristup veb stranicama na brz i lak način. Imajući to u vidu, nije ih uvek najlakše snimiti kamerom. U nekom trenutku verovatno ste se savijali da biste dobili dobar ugao ili ste previše udaljeni od koda da biste ga zaista shvatili. Ovo bi trebalo da ukloni jednu značajnu barijeru za taj proces.

Pročitajte i:  Microsoft više neće dozvoljavati korišćenje Android aplikacija na Windows-u

Još nije jasno koliko će brzo ova funkcija biti predstavljena na uređajima. Prema deljenom video snimku, već je aktivan u beta softveru, što bi uskoro moglo značiti šire uvođenje. Moguće je da bi ova funkcija mogla da se pokrene kao deo Androida 14, za koji se očekuje da će biti objavljen u narednim nedeljama. Trenutno, paket dodatnih funkcija za koji se kaže da dolaze u operativni sistem je relativno mali. Iako to nije baš naslovna karakteristika, dovoljno je pristojna da pojača profil inače neinspirativnog izdanja.

Uskoro ćemo znati. Očekuje se da će operativni sistem Android 14 postati javno dostupan ovog meseca. To je zasnovano na istorijskim rasporedima izdanja, kao i na planiranoj vremenskoj liniji beta verzija programera.

Ako ste se već prijavili za beta verziju, vredi pogledati svoj uređaj. Možda ćete ga već pronaći tamo ili možda čeka ažuriranje da ga iskoristite.

Izvor: t3

Facebook komentari: