Top50 Glas publike

Korisnici društvene mreže Facebook škilje zbog malih slova

LookingGlassAko ste počeli da škiljite dok koristite Facebook, ne brinite. Ne morate da zakažete pregled kod očnog lekara. Problem nije u vašem vidu, već u manjim slovima. Facebook je ove nedelje promenio veličinu slova, iako nije prethodno obavestio korisnike o toj meri. Mnogi se žale da teže čitaju zbog manjih slova. Nezadovoljni korisnici negoduju preko mreže Twitter.

„Ma hajde, ova slova su premala za moje stare oči. Facebook, ne budi zao i sredi to!“ i „Moram da držim laptop ispred nosa!“ samo su neki od nezadovoljnih komentara. Neki su pribegli zajedljivosti: „Zuckerberg je verovatno stavio mala slova da bi ljudi odustali od čitanja podešavanja privatnosti.“

„Neprestano ispitujemo nove načine kako bismo unapredili sajt. Trudimo se da budemo što efikasniji“, odgovorio je Andrew Noyes iz Facebook-a. „Slušamo reakcije korisnika i trudimo se da ih delujemo u skladu s njima.“ Noyes nije objasnio na koji način bi manja slova trebalo da povećaju efikasnost sajta ni da li će vratiti raniju veličinu zbog negativnih reakcija.

Pročitajte i:  Donald Tramp se vraća na Facebook i Instagram

„Možda su mislili da je efikasnije budući da se tako može videti više objava na stranici. Ali to se može rešiti i jednostavnim povećanjem stranice“, smatra Ezra Gottheil, analitičar kompanije Technology Business Research. „Moguće je da su mislili na veću efikasnost u smislu što korisnici mogu odjednom videti više objava.“

Ipak nisu svi korisnici primetili da su slova smanjena, iako većina jeste. Ako spadate u one koji su počeli da škilje, možete vratiti staru veličinu slova preuzimanjem dodatka Better Facebook i podešavanjem veličine slova u funkciji define a custom font size.

Izvor: Computerworld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,