Koristite Google Authenticator kada kupite novi telefon

Možda ste ovih dana kupili ili planirate da kupite novi telefon. U tom slučaju upotrebite Google Authenticator.

PCPress.rs Image

Autentifikacija je ključ bezbednosti

Kada kupimo novi telefon uvek smo uzbuđeni zbog nove kamere ili boljeg izgleda telefona. Ali ima i onaj momenat kako sada preneti sve podatke u novi telefon. Kako beše ide šifra za neki od naloga? Kako jednostavno prebaciti sve kontakte? (Znam neke ljude koji ih sve prepisuju.) Prenesi sve slike, a želim i da sačuvam neke prepiske. Kada završite sav posao, na koji god način to činili, nemojte da zaboravite da podesite Google Authenticator na novi telefon.

Na ovaj način osiguraćete pristup svojim dvofaktorskim kodovima i možete jednostavnije da se prijavite na sve svoje naloge na novom telefonu. Dvofaktorska autentifikacije daje dodatni nivo sigurnosti vašim nalozima na mreži. Ovaj proces je važan kako bi se vaša bezbednost podigla na viši nivo. Većina veb lokacija se koristi ovom tehnikom kroz SMS poruke ili preko Google Authenticator-a koji se preporučuje u većoj meri. Hakeri su imali dosta uspeha u krađi SIM kartica i podataka koje ona čuva. Zato se takav vid zaštite može smatrati lošom zaštitom. To je jedan od razloga zašto je važno koristiti Google Authenticator.

Pročitajte i:  OpenAI sklapa dogovor o upotrebi Reddit sadržaja

Ako imate novi Andorid telefon, olakšajte sebi život i koristite alatke za prenos aplikacije. Kada je reč o Google Authenticator, prvo proverite da li imate najnoviju verziju. Jedan od načina da učinite je da odete u Google Play i proverite da li su potrebna ažuriranja. Zatim otvorite ovaj Authenticator, dodirnite ikonu menija sa tri tačke i izaberite Prenesi nalog. Zatim Izvezi nalog i unesite svoj PIN ukoliko je potrebno. Kada izaberete nalog koji želite da prenesete idite na Next. Sa druge strane, na novom telefonu otvorite Authenticator, izaberite Započnite, a zatim Uvezi postojeće naloge. Sledeće što treba da uradite je da skenirate QR kod.

Ako vam sve to zvuči previše komplikovano, onda instalirajte Authenticator na novi telefon, a zatim se prijavite na svoj Google nalog. U Authenticator izaberite Change Phone i izaberite tip novog telefona i pratite navode.

Google Authenticator nemojte izbegavati i nemojte ga brisati sa novog telefona sve dok ne prebacite sve naloge koje imate u starom telefonu. Ova aplikacija će vam pomoći da ne izgubite neki od naloga.

Pročitajte i:  Google otpušta još 20 zaposlenih zbog protesta oko izraelskog projekta

Izvor: CNET

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,