BIZIT plus

Kruže glasine o Appleovom lansiranju iPhone 14

Da li će se zaista pojaviti iPhone 14 na koji se toliko dugo čeka?

PCPress.rs Image

Apple je zakazao novi događaj na kojem će predstaviti iPhone u sredu. Svi očekuju novu verziju iPhone i Apple Watch. A sve se više čini da će se pred nama pojaviti dugo čekani iPhone 14.

Nagađa se nastavljanje starog obrasca koji je postavljen pre četiri godine koji je podeljen u dve linije iPhone 14 Pro i iPhone 14. Međutim, prema dosadašnjim izveštajima se čini da će nova serija sadržati isti procesor kao i prethodna serija. Odnosno da će imati A15 Bionic čipove koji se koriste u iPhone 13, što sugeriše da je malo verovatno da će biti značajnih razlika u performansama između novog i starog.

Ali isto tako se očekuje da će iPhone 14 Pro koji će biti skuplji sadržati A16 čipove odnosno da će se nastaviti sa debitovanjem novog silicijuma u iPhone. Kompanija se borila dugo sa nedostatkom čipova što je uticalo na prekid lanca snabdevanja.

Pročitajte i:  Apple u 2024. godini planira da poveća kupovinu 3 nm čipova za 50 procenata

Teško da možemo da očekujemo brže telefone zbog svih poteškoća u kojima se tehnološka industrija nalazi. Međutim, novi uređaj će biti opremljen novom nadogradnjom „uvek uključeni“ ekran. Nagovešteno je da će najnovi uređaji imati zaključan ekran koji može da zatamni bez potpunog isključivanja što će omogućiti da vreme i obaveštenja uvek budu prikazani.

Izvor: theguardian.com

Facebook komentari: