Top50 Glasaj

Lenovo predstavio najnovije smart telefone u Srbiji

Kompanija Lenovo donosi inovativan portfolio smart telefona na srpsko tržište. Vodeći model K900 kao predvodnik linije biće dostupan u WinWin radnjama širom Srbije od 18. Oktobra. Tableti A1000 i S6000 su zadivili prisutne

promocija

Kompanija Lenovo po prvi put u regionu, predstavlja najnoviji portfolio smart telefona, prikazavši liniju od osnovnih do modela visoke klase, predvođene modelom K900. U ekskluzivnom prostoru Promenada, gosti i partneri kompanije Lenovo su imali priliku da iskuse nove smart telefone koji su namenjeni različitim stilovima života, interesovanjima i finansijskim mogućnostima.

Vodeći model ove linije je super tanki vrhunski model K900, namenjen zahtevnim korisnicima koji prate tehnološke trendove. Inovativni dizajn i performanse čine K900 savršenim izborom za one koje vodi maksima „Snaga u tvojim rukama“. Na srpskoj premijeri je takođe predstavljen i P780, Android smart telefon visoke klase, posebno dizajniran za poslovne korisnike, kojima je potrebno da baterija dugo traje, zatim S820 Android model srednje klase za one koji prate trendove i koriste multimedijalne usluge u velikoj meri, kao i pristupačan, ali odlično opremljen model A390. Svi oni prenose poruku „Snaga u tvojim rukama“.

„Smart telefoni su svakako jedna od ključnih komponenti naše PC+ strategije. Lenovo ima ambiciju da predvodi PC+ eru i današnje predstavljanje je dodatni dokaz naše posvećenosti toj strategiji. Smart telefoni brzo postaju primarna platforma za rad, zabavu i društvene mreže za korisnike i mi smo presrećni jer predstavljamo portofolio smart telefona u Srbiji, kao prvoj u ovome delu sveta”, rekao je Ivan Bozev, generalni menadžer za region jugoistočne Evrope, Lenovo EMEA.

Osim izuzetnog portfolija smart telefona, kompanija Lenovo juče je predstavila i još dva tableta. Jedan od njih je Lenovo A1000, tablet od 7 inča sa sjajnim poboljšanjima zvuka i živih boja. Njegove manje dimenzije ga čine savršenim za nošenje, slušanje muzike, čitanje knjiga, Internet surfovanje ili gledanje filmova bilo gde i bilo kada. Tu je i Lenovo S6000, precizno izrađen, neverovatno tanak (8,6 mm) i lagan (560 grama), sa brzom 3G vezom. Njega pokreće procesor sa četiri jezgra (quad core), podržava brzu 3G mrežu I ima IPS ekran.

U ovom portfoliju, dizajneri kompanije su se fokusirali na uspostavljanje sklada između tananog i laganog i sjajnih performansi. Većinu telefona u portfoliju pokreću quad core procesori, dok mnogi nude opciju korišćenja dve SIM kartice. Proizvodi će biti dostupni srpskim korisnicima od 18. oktobra u 62 WinWin radnje širom Srbije.

Pročitajte i:  Review: Lenovo Legion V - Univerzalni snagator

K900Lenovo K900 – za one koje prate trendove u tehnologijama

Kako su smart telefoni postali sveprisutni, zahtevi korisnika od uređaja koji se nalaze na vrhu liste su porasli, a dizajn i upotrebljivost samog uređaja sve više dobijaju na značaju. K900 pomera granice kada se radi o ovim parametrima. K900, sa svojih 6,9 mm, je ubedljivonajtanji telefon u svojoj klasi, a sa masom od samo 162 g, može nesmetano da sklizne u džep ili torbu. Napravljen od legure nerđajućeg čelika i polikarbonata u Unibody kalupu, K900, uspeva da zadrži snažan i oštar izgled.

Iako elegantan, K900 prati novi trend velikih ekrana i jasnije slike, koji su tipični za smart telefone. K900 je jedan od prvih smart telefona u svetu koji kombinuje IPS ekran od 5,5 inča sa punom 1080p HD rezolucijom sa 400 + piksela po inču, a sve to pod najnovijim Gorilla Glass 2 staklom . Sve ovo daje modelu K900 vrhunsku jasnoću i svežinu, zajedno sa dosta prostora da uhvati nijanse visoke definicije fotografija i video-zapisa, kao i za gledanje internet stranica standardnih veličina.

Lenovo K900 je prvi smart telefon na svetu koji koristi najnoviji procesor Intel Atom Z2580, zatim dual core čip koji radi do 2 GHz i koristi Intel-ovu tehnologiju Hyper-Threading za povećanje efikasnosti performansi. Uređaj koji pokreće Intel-ova tehnologija takođe koristi Intel Graphics Media Accelerator, koji koristi GPU Power VR SGKS 544MP2, što utrostručava učinak grafičkih performansi u odnosu na prethodnu generaciju. To čini da funkcije telefona Lenovo K900 veoma brzo reaguju, a posebno ključne funkcije, kao što su internet pretraživanje, multitasking i prebacivanje sa aplikacije na aplikaciju.

Kamera telefona K900 se izdvaja kao jedna od najistaknutijih funkcija. Kao i ostale funkcije ovog telefona, Lenovo je potpuno unapredio i kameru, i isporučio nešto što je zaista odlična celina. Megapikseli su prva karakteristika digitalnih fotoaparata koju korisnici uzimaju u obzir, a sa svojih 13 Mp, K900 se nalazi na vrhu svoje klase. Imajući u vidu da se ovi pikseli nalaze u kombinaciji sa vodećim senzorom Soni Exmor BS, unapred možemo predvideti izvanredne rezultate.

Tim koji je izradio telefon K900 je otišao još dalje. Imajući u vidu da korisnici često moraju da naprave jasne slike bez blica pri slabom svetlu, kompanija Lenovo je opremila K900 F1.8 objektivom. U kombinaciji sa drugim specifikacijama, K900 je sada legitimna zamena za digitalni fotoaparat u okviru smart telefona. Pored ovih poboljšanja na zadnjoj kameri, ugao gledanja prednje kamere je proširen na 88⁰, što je najširi mogući ugao dostupan na prednjim kamerama smart telefona i koji je pogodan za video-pozive, a i onda kada želite da slikate sami sebe.

Pročitajte i:  Lenovo ThinkPad X1 Fold: prvi utisci

P780 – za profesionalce kojima je dugotrajna baterija neophodna

Za poslovne ljude i profesionalce, smart telefoni moraju biti veliki i pouzdani. Zauzetim menadžerima, koji se nalaze na rukovodećim pozicijama, pristup telefonu je neophodan 24/7, pogotovo onda kada su daleko i nemaju pristup punjaču. Najnoviji dodatak popularnoj P seriji Lenovo smart telefona, P780 smart telefon kompanije Lenovo ima bateriju od 4000mAh , najbolju u svojoj klasi, koja zajedno sa Smart softverom i opcijom za detekciju lažne baterije, pomaže uređaju da izdrži čak 25 dana na opciji stand by i nudi najdugotrajniju bateriju svih smart telefona na tržištu. Dva mesta za SIM karticu omogućavaju lako menjanje mreža, bilo u slučaju da vam treba bolji signal, ili vam je potrebno da koristite više brojeva dok ste na putu. P780 je opremljen 1,2 GHz quad core procesorom zadobre performanse i korisnim softverom za poslovne ljude, kao što su čitač vizit kartica i aplikacije za produktivnost.

S820S820 – za strastvene korisnike multimedija

Veoma uglađeni dizajn modela Lenovo S820 krije moćni multimedijalni telefon koji pruža drugačiji osećaj u poređenju sa svim dosadašnjim smart telefonima. Iza lepo dizajnirane spoljašnje maske delom od stakla, nalazi se moćni procesor sa četiri jezgra za veoma brzo Android iskustvo. Ovo, zajedno sa velikim HD ekranom od 4,7 inča, korisnicima donosi izoštrenije slike i kvalitet pregledanja video snimaka, igranja igrica ili jednostavnog surfovanja na internetu. Kamera visoke rezolucije ovog modela pravi fotografije visokog kvaliteta, sa akcentom na detaljima. Kamera dolazi sa softverom SuperCamera koji nudi opciju pravljenja 100 fotografija zaredom u jednom potezu, pa sve do fotografisanja u toku pravljenja video snimka.

 

 

 

 

A390_white_01A390 – za nove korisnike smart telefona

Namenjen novim korisnicima smart telefona, Lenovo A390 nudi mnogo više nego drugi telefoni istog cenovnog ranga. Zasniva se na dual core procesoru od 1 GHz, ima RAM memoriju od 512MB i 4 GB prostora za skladištenje podataka koji se može povećati do 32 GB. Takođe, odličan je za igranje igrica. Sa kamerom od 5 megapiksela, Lenovo A390 je idealan za one koji žele telefon odličnih performansi i iste takve cene.

Pročitajte i:  Lenovo ThinkPad X1 Fold: prvi utisci

 

 

 

 

 

 

Lenovo A1000

A1000 pruža audio-iskustvo koje uglavnom možemo očekivati samo od skupljih tableta od 7 inča. Sa zvučnim čipom Dolby Digital Plus integrisanim u uređa, i zvučnicima sa prednje strane koji su usmereni ka korisniku a ne ka podu, A1000 je idealan za ljubitelje muzike i za one koji traže „džepni studio“ za muziku ili filmove. A1000 pokreće Android Jelly Bean 4.1 i to na 1,2 GHz dual core procesoru, ima integrisanih 16 GB memorije, koja se može proširiti na 32 GB preko MicroSD memorijske kartice. Tako, korisnici mogu da nasnime sadržaj i svoj A1000 da nose u teretanu, kancelariju ili bilo gde kada im je potreban kvalitetan uređaj sa odličnim zvukom i slikom. Raspoloživ je u beloj i crnoj boji.

Lenovo S6000

Kako tableti postaju sve popularniji, tako i rastu zahtevi za što većim ekranima, što proizvođačima predstavlja pravi izazov. Odgovor kompanije Lenovo na takve zahteve je model S6000 koji predstavlja uglađeni i moćni izbor za korisnike koji traže neprimetno prebacivanje sa zabavnih sadržaja na društvene mreže i mnogo više od toga. Pokreće ga procesor MTK 8389/8125 1.2 GHz sa četiri jezgra i pruža sjajno multimedijalno iskustvo. Odličan je i za igranje igrica, jer ima IPS 1280X800 ekran od 10 inča sa uglom gledanja od 178 stepeni, kao i micro HDMI priključak i digitalni mikrofon. S6000 ima dodatne opcije za optimizaciju performansi kao, na primer, HSPA+ dodatak za konekciju na društvene mreže. Ima i održivu bateriju koja omogućuje više od osam sati konstantnog Wi-Fi surfovanja. Čak i sa svim ovim specifikacijama, Lenovo S6000 ne gubi na stilu i lakoći upotrebe. Sve je to lepo upakovano u supertanki (8,6 mm) i laki (560 g) model koji izgleda dobro i pruža dobar osećaj.

Cene i dostupnost

Lenovo smart telefoni će biti dostupni od 18. oktobra u WinWin radnjama i maloprodajnoj ceni od:

 

A390 – 16.499 RSD

S820 – 36.999 RSD

P780 – 38.999 RSD

K900 – 59.999 RSD

A1000 – 15.990 RSD

S6000 – 32.990 RSD

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,