BIZIT plus

MSI Claw ipak neće imati VRR ekran 

MSI Claw će biti jedan od prvih ručnih računara za igre sa Intel Core Ultra procesorom unutra – ali uprkos onome što nam je kompanija rekla na CES 2024, neće imati ekran sa promenljivom brzinom osvežavanja. Koliko znam, Asus ROG Ally je jedini ručni uređaj sa tom funkcijom dinamičkog uglađivanja prikaza igre, i to je jedna od njegovih najvećih prednosti. Razočaran sam što ga MSI Claw takođe neće imati. 

PCPress.rs Image

Umesto toga, stručnjak za marketing kompanije MSI Anne Lee mi kaže da ćete moći ručno da podesite ekran od sedam inča od 1080p, 120Hz na 48Hz ili 60Hz ako želite. 

MSI tvrdi da se to i dalje računa kao „VRR“ – ali ne, osim ako frazu ne shvatite u izuzetno doslovnom pravcu. Nikada ranije nisam čuo da se kompanija raspravlja. 

VRR je generički oblik tehnologija kao što su Nvidia G-Sinc i AMD FreeSinc, koji omogućavaju da se brzina osvežavanja ekrana dinamički podudara sa brzinom kadrova koju isporučuje GPU vašeg sistema. To znači da ne doživljavate isprekidano igranje ili cepanje ekrana samo zato što vaša grafika ne postiže, recimo, 60 kadrova u sekundi, jer ekran može automatski da prikaže 59 kadrova u sekundi ili 50 kadrova u sekundi ili 48 kadrova u sekundi savršeno dobro. 

Pročitajte i:  Meta kupuje 350.000 Nvidia GPU-ova

Često i dalje možete ručno da podesite brzinu osvežavanja ekrana bez VRR-a. Steam Deck vam omogućava da podesite proizvoljne ručne brzine osvežavanja gotovo bilo kog broja koji ekran podržava, a Lenovo Legion Go vam omogućava da izaberete između 60Hz i 144Hz, na primer. Ali da bi se izbeglo iseckanost i kidanje, vaš sistem i dalje mora dosledno da isporučuje pravi broj okvira (što može zahtevati ograničavače okvira i malo podešavanja). 

VRR ekran Asus ROG Ally je zgodan posebno kada vaša igra radi između 48 i 60 kadrova u sekundi, što je unutar njegovog VRR opsega. Po mom iskustvu, igra koja radi pri 48 kadrova u sekundi na Ally će izgledati glatko od one koja radi pri 59 kadrova u sekundi na Lenovo Legion Go. 

Nijedan od ostalih rivala MSI Clav-a ne reklamira VRR ekran, a… ni MSI, što se toga tiče! Razlog zbog kojeg sam ove nedelje kontaktirao MSI je taj što su njegove stranice proizvoda objavljene bez ikakvog pominjanja VRR-a, i mislio sam da je to izgledalo čudno. Nakon što sam sve ovo objasnio MSI-ju, on je nastavio da tvrdi da uređaj ima VRR ekran. MSI Claw još nema potvrđen datum izlaska, ali glasine sugerišu da bi mogao stići u februaru ili martu. 

Pročitajte i:  Nvidia se priprema da se upusti u tržište prilagođenih čipova za veštačku inteligenciju 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *