TrendMicro

Lenovo predstavio ThinkCentre A70 i M70e, nove desktop računare namenjene poslovnim korisnicima

PCPress.rs ImageKompanija Lenovo  predstavila je ThinkCentre A70 i M70e, dva desktop računara koji kombinuju nov stilski dizajn sa moćnim radnim karakteristikama po pristupačnim cenama. Namenjen malim i srednjim preduzećima, model A70 postiže odlične radne, memorijske i grafičke performanse sa početnom cenom nižom od 400 dolara. Model M70e predstavlja A70 platformu nadograđenu naprednim karakteristikama, uz veću mogućnost nadogradnje, stabilnosti i lakoće rukovanja za naprednije poslovne korisnike.
„Desktop računari ostaju osnova mnogih poslovnih rešenja današnjice, sa velikim brojem malih i srednjih poslovnih korisnika koji zavise od pouzdanih računarskih performansi za izvršavanje operativnih zadataka od velike važnosti,” izjavio je Tom Shell, potpredsednik odeljenja, ThinkCentre Desktop Product Marketing kompanije Lenovo. „Modeli ThinkCentre A70 i M70e nude praktične performanse i dopadljiv dizajn po veoma povoljnim cenama.” 
Desktop računari dolaze u dve veličine. Oni takođe imaju nov i moderan minimalistički dizajn koji je ujedno i funkcionalan. Dugme za uključivanje, multimedijalne karakteristike i USB utičnice smešteni su na prednjoj strani računara, a nova ručica smeštena na vrhu računara čini ih lakšim za pomeranje.
Ovi desktop računari nude mnogo više od izvršavanja osnovnih zadataka. Sa procesorskim karakteristikama koje omogućavaju neometano izvršavanje više aplikacija istovremeno, korisnici su u prilici da rade na prezentacijama, edituju slike, pretražuju Internet i šalju mejlove dok je nekoliko prozora aktivno.

Pročitajte i:  ASUS laptopi za 2022. godinu predvode tržište uz najnovije Intel procesore

Računari obuhvataju:

• Procesor po izboru – Intel Core2 Duo, Pentium ili Celeron. Procesori Core2 Quad su dostupni u modelu M70e
• Grafiku po izboru – NVIDIA GeForce FX380 Quadro ili Intel-ova integrisana GMA X4500 grafika
• DDR3 memoriju do 4 GB, velike hard diskove kapaciteta do 500 GB iIi do 1 TB na modelima M70e
• Gigabitni eternet i DVD snimač
• Paket alatki Lenovo ThinkVantage, uključujući opcije Rescue and Recovery i System Update

Model M70e ima poseban prekidač i sistem onemogućavanja korišćenja USB priključka u slučaju neovlašćenog pristupa, stabilnu hardversku platformu i veće mogućnosti nadogradnje, 8in1 čitač memorijskih kartica i do osam USB i multiple serial utičnica. Model M70e takođe pomaže korisnicima da kontrolišu potrošnju energije: ima sertifikat GREENGUARD i ispunjava standarde Energy Star 5.0. Korisnici su u prilici da koriste funkciju Lenovo Power Manager kako bi pratili utrošak električne energije, a mogu i izabrati opciju da koriste samo 85% energetskih kapaciteta.
Lenovo nudi niz usluga optimizovanih za SMB i velike poslovne korisnike, kao što su opcije Online Data Backup za osiguranje zaštite podataka, Hard Disk Retention za čuvanje podataka prilikom dekomisije računara i Priority Support za lakši pristup tehničkoj podršci 24/7.

Pročitajte i:  Novi Thunderbolt kreiran za pristup više monitora

Cene i dostupnost
Početkom meseca, ThinkCentre A70 biće dostupan preko Lenovo-vih poslovnih partnera, dok će model ThinkCentre M70e biti dostupan preko poslovnih partnera i adrese http://www.lenovo.com/. Početne cene, bez uključenog PDV, su 379 dolara za model ThinkCentre A70 i 559 dolara za model M70e.

Izvor: Lenovo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,