Letnja škola u Petnici za studente – korak bliže IT inovacijama

Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji i Istraživačka stanica Petnica pozivaju sve zainteresovane studente da se prijave za učešće u međunarodnoj letnjoj školi „Machine Learning Petnica Summer Institute“, koja će se održati u periodu od od 14. do 23. jula 2016. godine.

foto 1Tokom trajanja letnje škole predavači iz Razvojnog centra i stručni saradnici iz Petnice podeliće svoja bogata iskustva i znanja o mašinskom učenju. Celodnevna predavanja podrazumevaju teoretski i praktičan rad, koji će se odvijati na engleskom jeziku.

Za letnju školu mašinskog učenja u Petnici mogu se prijaviti svi zainteresovani studenti tehničkih fakulteta, posebno oni na završnim godinama osnovnih studija i diplomci.

Rok za prijavu je 04. maj 2016. godine, a prijave se vrše putem linka http://psiml.petnica.rs/apply.php

U Razvojnom centru Microsoft-a u Srbiji mnogi proizvodi i servisi koji se koriste širom sveta, razvijani su od samog starta kroz korišćenje mašinskog učenja. Na primer, optički prepoznavač teksta, ugrađen u Windows 10 i dostupan programerima širom sveta, napravljen je tako da „uči“ na postojećim skupovima podataka kao što su stranice teksta iz knjiga, novina i časopisa, kako bi uspešno mogao da „čita“ tekst sa novih slika.

Pročitajte i:  Microsoft priprema preduzeća za osmonedeljnu „Extended Stable“ verziju Edge-a

foto 2Mašinsko učenje kao grana računarskih nauka izučava načine kojima se računari mogu programirati da iz postojećih baza podataka prave složene konekcije pomoću kojih će kasnije vršiti uspešna predviđanja nad novim podacima. Napredak mašinskog učenja doveo je do toga da su u izvršavanju određenih zadataka mašine postale ne samo brže, nego i tačnije od prosečnog čoveka.

Facebook komentari:

Tagovi: ,