Ikotek

Letnji dvobroj PC Press-a i na digitalnoj trafici

Internet stvari (IoT) je uvek zanimljiva tema, ali da ne bi ostala samo na tom nivou potrebno je baviti se i praktičnom primenom, to jest domotikom. Kako „opametiti“ stanove, kuće i poslovne prostore i prevazići problem standardizacije i (de)centralizovanog upravljanja, krovna je tema ovog jubilarnog Ob100000000 broja.

Kad već pričamo o Internetu stvari ne možemo a da ne spomenemo kao njegov sastavni deo i kućni video nadzor. Bilo da vam je video nadzor potreban kao kućnom korisniku ili vam pak kao vlasniku nekog manjeg biznisa treba te je za ovaj broj izbor pao na D-Link i britanski kompaniju Partizan Security.

Vruća tema koju smo ispratili su svakako i nedavna dešavanja oko Člana 13, kog je Evropska unija dodala u zakon o autorskim pravima. Međutim, nakon velikih protesta povodom njegovog uvođenja, Član 13 nije uspeo da prođe u Evropskom parlamentu, što je izazvalo negodovanje kod poznatih muzičara jer nisu zadovoljni trenutnim nivoom zaštite koje nudi pre svega Google. Kad već pričamo o vrućim temama, kako da ubrzate rad vašeg najboljeg prijatelja, Android telefona, a samim tim se pobrinete i da se ne pregreva, dali smo u letnjem dvobroju i par saveta. 

Pročitajte i:  BIZIT 2023: eZdravstvo u Srbiji - dokle smo stigli, gde je zapelo?

Za kraj malo da usporimo tempo i ohladimo glave, ali pre svega procesore tu su Noctua kuleri. Kako letnje vreme diktira vrućine tako smo i mi posegnuli i testirali dva nova modela NH-U12S i NH-U14S.

Aktuelni broj, te šestomesečnu ili godišnju pretplatu na “PC” možete obezbediti na:

http://prodavnica.pcpress.rs/

Besplatne aplikacije za čitanje digitalnih izdanja preuzmite sa adresa:

PC Press@Play Store (Android)

PC Press@App Store (iOS)

Novi PC Press iz bilo kog browsera možete čitati i na:

http://pc-press.mwtatooine.net

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , ,