Sledeće ažuriranje iOS-a će otežati upad u vaš iPhone 

Očekuje se da će Apple sledeće nedelje uključiti novu bezbednosnu funkciju u iOS 17.3 pod nazivom Zaštita od ukradenih uređaja koja će potencijalnim lopovima telefona otežati da otmu vaš Apple ID i sve finansijske informacije sačuvane na uređaju. Trenutno je vaša lozinka za zaključavanje ekrana dovoljna za pristup ili promenu osetljivih ličnih i finansijskih podataka, ali sa ažuriranjem, lopovi bi morali da koriste Face ID ili Touch ID i možda će morati da sačekaju sat vremena da bi izvršili određene promene. Iako Apple nije posebno najavio kada će ova funkcija doći, testira je u 17.3 beta verziji od decembra. 

PCPress.rs Image

Nova bezbednosna funkcija rešava ključnu ranjivost koju je razotkrio izveštaj Wall Street Journala iz februara 2023.: pamćenjem lozinke za zaključavanje ekrana iPhone-a, lopovi bi lako mogli da zaključaju svoje žrtve iz njihovog Apple ID-a, šifra za koju se može resetovati pomoću iste šifre. 

Ako odlučite da uključite zaštitu od ukradenih uređaja, moraćete da koristite Face ID ili Touch ID da biste uradili stvari kao što su prijavljivanje za novu Apple karticu, potpuno brisanje telefona ili pristup vašem iCloud privezku ključeva. A ako želite da uradite nešto kao što je da promenite lozinku za Apple ID, dodate još jedno lice ili otisak prsta za biometrijsku autentifikaciju ili isključite Find Miy morate da sačekate sat vremena nakon autentifikacije pomoću lica ili otiska prsta, a zatim ponovo izvršite autentifikaciju koristeći Face ID ili Touch ID ponovo da biste izvršili te promene, osim ako niste na često posećenoj lokaciji kao što je kuća ili posao, gde ne bi bilo kašnjenja. 

Pročitajte i:  Apple Vision Pro: Apple-ova vizija VR-a

Kako piše MacRumors, druge funkcije koje dolaze u iOS 17.3 uključuju novu opciju Collaborative Playlists koja omogućava više ljudi da uređuju Apple Music listu pesama i reaguju na pesme sa animiranim emodžijima, kao i novu pozadinu Uniti Bloom koja treba da dopuni Apple-ovu najnoviju Black Uniti Collection trake za sat . MacRumors je takođe primetio da će iOS 17.3 dozvoliti iPhone AirPlay sadržaj na televizorima u hotelskim sobama; ova funkcija, poput Collaborative Playlists, trebalo je da stigne prošle godine, ali je odložena. 

Kandidat za izdanje iOS 17.3 je sada izašao, što znači da možete isprobati ažuriranje pre njegovog zvaničnog lansiranja sledeće nedelje. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,