Teslina fabrika u Teksasu proizvela je svoj prvi Cybertruck

Očekuje se da će serijska proizvodnja početi tokom sledeće godine.

PCPress.rs Image

Cybertruck nije napravljen na način na koji se prave drugi automobili

Posle višegodišnjih odlaganja, izgleda da je Cybertruck konačno na putu do potrošača. Kompanija je postavila fotografiju na Twitter-u koja prikazuje Cybertruck-a koji je napustio proizvodnu traku Gigafabrike u Ostinu. „Prvi Cybertruck napravljen u Giga fabrici u Teksasu!“ navela je kompanija.

Prema izveštajima Electrek-a, vozilo je verovatno proizvodni model dizajniran kako bi se identifikovao najefikasniji način izrade vozila u serijskoj proizvodnji. Kompanija je podelila fotografiju gotovog Cybertruck-a kako bi sugerisala da je na pravom putu da ispuni najnoviji vremenski okvir za masovnu proizvodnju koji je postavio Elon Musk.

Na početku godine, Musk je predvideo da će obimna proizvodnja Cybertruck-a početi 2024. godine. On je dodao da će ograničena proizvodnja verovatno početi „negde ovog leta“. Musk je naveo investitorima da će Tesla održati događaj isporuke Cybertruck-a u trećem kvartalu 2023.godine „Potrebno je vreme da se proizvodna linija pokrene. Ovo je zaista veoma radikalan proizvod“, rekao je Musk u aprilu. „Cybertruck nije napravljen na način na koji se prave drugi automobili.” Cybertruck-ov prepoznatljiv okvir od nerđajućeg čelika uključuje komplikovane proizvodne tehnike koje se obično ne koriste u proizvodnji drugih automobila. Tesla se takođe susrela sa problemima vezanima za proizvodnju baterija sledeće generacije oznake 4680.

Pročitajte i:  Noćna mora: Cybertruck se kvari neverovatnom brzinom

Originalni (i veoma optimističan) datum početka proizvodnje za Cybertruck bila je 2021.godina. U to vreme, Tesla je navela da će cena za vozilo biti 39.900 dolara za varijantu sa jednim motorom. Dok će verzija sa tri motora koštati 70.000 dolara. Proizvođač automobila je od tada naveo da tek treba da donese odluku o konačnoj ceni. Cena Cybertruck-a mogla bi biti zasnovana na više faktora, uključujući nestašicu u lancu snabdevanja i stanje ekonomije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,