LinkedIn uvodi opciju kvizova koji će verifikovati rezime korisnika

LinkedIn uvodi novu opciju Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete svoje znanje o svemu, od raznih jezika kodiranja do Photoshop-a i Microsoft Excel-a. Ako postignete rezultat 70% ili više, imaćete mogućnost da dodate oznaku „verifikovane veštine“ na svoj profil. Od novine, nada se LinkedIn, imaće koristi i oni koji traže posao i oni koji zapošljavaju.

PCPress.rs Image

Oznaka „verifikovane veštine“ mogla bi da ima veću težinu od „endorsment“, a regruterima će biti lakše da traže kandidate koji imaju ono što oni traže. LinkedIn će takođe koristiti testove kako bi ukazao korisnicima na besplatne, srodne kurseve koje LinkedIn ima. Iz kompanije kažu da se radi o izjednačavanju uslova na konkursima. „Želimo da svi imaju pristup mogućnostima na osnovu veština koje imaju, bez obzira na poreklo ili mesto u kome su išli u školu“, piše u saopštenju za javnost.

LinkedIn je tokom protekle godine dodao niz upitnih karakteristika. Kopirao je Facebook reakcione tastere, dodao opciju glasovnih poruka i uveo QR kodove radi lakšeg povezivanja. Ako je sudeći po nazivu, Skills Assessment bi mogao da bude praktičniji alat. Kompanija kaže da će nastaviti sa dodavanjem procena veština tokom narednih nedelja, tako da ako ne vidite svoju veštinu na spisku, proverite kasnije ponovo.

Pročitajte i:  LinkedIn uveo gaming sekciju

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,