ePlaneta

MAIC – prvi lični digitalni asistent na srpskom jeziku

Mnogi na svetu već uveliko koriste prednosti digitalnih ličnih asistenata poput Alekse, Siri i Google Asistenta, međutim konstruisani su uglavnom za govornike engleskog jezika. Međutim, nedavno se pojavio prvi lični digitalni asistent na srpskom jeziku MAIC.

PCPress.rs Image

Verovatno vam je nekad i palo na pamet kako bi bilo super da možete samo da uđete u kuću i kažete: „Svetlo“, kako ne biste tumarali po mraku do prekidača. MAIC može da pušta muziku i video snimke, obaveštava o vremenskim uslovima, odgovara na pitanja, predlaže dobar restoran ili recept, a sve počinje kada izgovorite reč MAIC. Paljenje i gašenje svetla uz pomoć glasa je samo jedna od brojnih mogućnosti koje nudi prvi lični digitalni asistent na srpskom jeziku.

Ova dimanična platforma omogućava i umrežavanje drugih pametnih uređaja u vašem domu koje ćete lako moći da kontrolišete putem galasovnih komandi. MAIC se putem automatske nadogradnje, obogaćuje novim veštinama i inteligencijom. Tokom vremena, bolje poznaje korisnika, uči njegove navike, nudeći personalizovana rešenja i izbore. Namenjen je publici svih starosnih grupa, od male dece do starijih, jer je njegova upotreba veoma jednostavna i za korisnike kojima nove tehnologije nisu potpuno bliske.

PCPress.rs Image

MAIC je proizvod grčke kompanije MLS, čiji moto je “Učiniti život jednostavnijim”, zbog čega, kako poručuju iz kompanije, MAIC smatraju svojim najznačajnim proizvodom u kojem je sve na čemu kompanija godinama radi a to je – veštačka inteligencija. Uređaj poseduje Android OS, ARM Cortex A35 procesor i 2 GB RAM-a kao i do 8 GB interne memorije. Takođe, MAIC ima 7-inčni ekran kao i 5 MP prednju kameru.

Digitalni asistent MAIC možete pronaći u svim Vip Mobile radnjama, samostalno (maloprodajna cena uređaja 23.990 dinara) ili uz neki od paketa “Kućni net” i tarifa.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,