Top50 Glas publike

MAIC – prvi lični digitalni asistent na srpskom jeziku

Mnogi na svetu već uveliko koriste prednosti digitalnih ličnih asistenata poput Alekse, Siri i Google Asistenta, međutim konstruisani su uglavnom za govornike engleskog jezika. Međutim, nedavno se pojavio prvi lični digitalni asistent na srpskom jeziku MAIC.

PCPress.rs Image

Verovatno vam je nekad i palo na pamet kako bi bilo super da možete samo da uđete u kuću i kažete: „Svetlo“, kako ne biste tumarali po mraku do prekidača. MAIC može da pušta muziku i video snimke, obaveštava o vremenskim uslovima, odgovara na pitanja, predlaže dobar restoran ili recept, a sve počinje kada izgovorite reč MAIC. Paljenje i gašenje svetla uz pomoć glasa je samo jedna od brojnih mogućnosti koje nudi prvi lični digitalni asistent na srpskom jeziku.

Ova dimanična platforma omogućava i umrežavanje drugih pametnih uređaja u vašem domu koje ćete lako moći da kontrolišete putem galasovnih komandi. MAIC se putem automatske nadogradnje, obogaćuje novim veštinama i inteligencijom. Tokom vremena, bolje poznaje korisnika, uči njegove navike, nudeći personalizovana rešenja i izbore. Namenjen je publici svih starosnih grupa, od male dece do starijih, jer je njegova upotreba veoma jednostavna i za korisnike kojima nove tehnologije nisu potpuno bliske.

Pročitajte i:  IBM osniva novi ogranak u Novom Sadu kako bi ubrzao digitalne inovacije i razvoj proizvoda za inteligentnu automatizaciju

PCPress.rs Image

MAIC je proizvod grčke kompanije MLS, čiji moto je “Učiniti život jednostavnijim”, zbog čega, kako poručuju iz kompanije, MAIC smatraju svojim najznačajnim proizvodom u kojem je sve na čemu kompanija godinama radi a to je – veštačka inteligencija. Uređaj poseduje Android OS, ARM Cortex A35 procesor i 2 GB RAM-a kao i do 8 GB interne memorije. Takođe, MAIC ima 7-inčni ekran kao i 5 MP prednju kameru.

Digitalni asistent MAIC možete pronaći u svim Vip Mobile radnjama, samostalno (maloprodajna cena uređaja 23.990 dinara) ili uz neki od paketa “Kućni net” i tarifa.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,