MasterCard Europe na konferenciji Technobank – brojne mogućnosti beskontaktne PayPass tehnologije u mobilnom plaćanju

PayPass-hi-HandReader

Kompanija MasterCard Europe učestvuje na 11. godišnjoj konferenciji i izložbi bankarskih tehnologija Technobank, koja se održava između 13. i 14. aprila u Beogradu.

Menadžer kompanije MasterCard za Srbiju, Manuel Alekse, se prvog dana ove konferencije pridružio predstavnicima kartičarskih i IT kompanija na okruglom stolu na kojem se diskutovalo na temu beskontaknih i mobilnih platnih tehnologija. Alekse je na ovom skupu predstavio beskontaktnu tehnologiju PayPass (Tap&Go), objasnio njenu široku primenjivost i inovativne mogućnosti koje nudi kompanijama izdavaocima, trgovcima i korisnicima i istakao njen potencijal u sve naprednijoj i zastupljenijoj industriji mobilnih plaćanja.

PayPass kartice se prevashodno koriste za plaćanje manjih suma novca i tada ne zahtevju verifikaciju u vidu unošenja PIN broja ili korisnikovog potpisa. One u sebi sadrže čip, uz pomoć koga se kupovina obavlja jednostavnim prislanjanjem kartice PayPass terminalu, umesto provlačenja iste kroz terminal.

PayPass beskontaktno plaćanje sprečava stvaranje dugačkih redova na kasi, a kupcima pruža brži, jednostavniji i praktičniji način plaćanja prilikom kupovine. Osim toga što ubrzava proces plaćanja, PayPass trgovcima pomaže da povećaju broj kupaca, a kompanijama izdavaocima kartica pomaže da se oslobode gotovine, da lakše evidentiraju obavljena plaćanja, a može im povećati obim transakcija što je ključni faktor izdvajanja od konkurencije“, objasnio je Alekse i naglasio da PayPass umanjuje vreme prosečne transakcije za 10 do 40 odsto, prosečno vreme čekanja u redu u prodavnicama za 15 do 20 odsto, dok na auto-šalterima (takozvanim drive-through šalterima) umanjuje vreme čekanja za 40 odsto.

Pročitajte i:  Mastercard Experience istraživanje: Na globalnom nivou ljudi žele da prošire svoja iskustva i opuste se od svakodnevnice

paypass_3c_screenPored platnih kartica, PayPass beskontaktna tehnologija kompanije MasterCard se može ugraditi i u mobilni telefon, ručni sat, narukvicu, privezak za ključ, i mnoge druge uređaje koji su korisnicima praktični za upotrebu. Krajem 2010. godine bilo je približno 88 miliona izdatih PayPass platnih kartica i uređaja koji se mogu koristiti na oko 276.000 lokacija širom sveta.

Pored toga što je lider u beskontaktnom plaćanju zahvaljujući tehnologiji PayPass, kompanija MasterCard se takođe bavi i platnim rešenjima putem mobilnih telefona.

„Kompanija MasterCard trenutno u mnogim zemljama sprovodi pilot projekte koji kombinuju brzinu beskontaktnog plaćanja sa dodatnom pogodnošću obavljanja plaćanja putem mobilnog telefona. Slično plaćanju putem PayPass kartica, korisnici obavljaju mobilno plaćanje prislanjanjem mobilnog telefona PayPass terminalu. I u ovom slučaju, kupci brže obavljaju plaćanje, a prodavci na kasi ne moraju da se bave gotovinom ili verifikacijom kartice“, objašnjava Alekse.

„U ime kompanje MasterCard Europe, želeo bih da kažem da nam je drago što smo bili deo ovogodišnje Technobank konferencije. Kao kompanija, mi smo posvećeni stalnom informisanju naših partnera – izdavalaca kartica, trgovaca i partnera iz IT sektora – o brojnim mogućnostima koje nudi PayPass tehnologija i inovativnim načinima na koje se može primeniti kako bi odgovorila na potrebe današnjih korisnika i učinila im život lakšim“, zaključio je Alekse.

Pročitajte i:  Mastercard: Mirjana Berić nova direktorka za poslovni razvoj za tržišta Srbije i Crne Gore

MasterCard


O kompaniji MasterCard Europe

MasterCard Europe je organizacija koja upravlja poslovanjem kompanije MasterCard Worldwide u Evropi za Evropu. Sa sedištem u Vaterlou u Belgiji, MasterCard Europe posluje u 51 evropskoj državi koje se protežu do istočnih granica Rusije. Putem svoje mreže lokalnih predstavništava, MasterCard Europe ima uvid u različite potrebe klijenata na veoma raznolikim tržištima širom Evrope, pružajući im mogućnost da posluju na svoj način i na svom jeziku.

O kompaniji MasterCard Worldwide

MasterCard Worldwide, vodeća svetska kompanija u oblasti platnog prometa, ponosna je što se nalazi u srcu trgovine, čineći ljudima život lakšim i efikasnijim, gde god se oni nalazili.

Kompanija MasterCard deluje kao davalac franšiza, procesor transakcija i savetnik u industriji platnog prometa i pospešuje trgovinu obezbeđujući značajnu ekonomsku vezu između finansijskih institucija, javnih uprava, poslovnih subjekata, prodavaca i vlasnika kartica širom sveta. Tokom 2010. godine, korisnici MasterCard kartica širom sveta ostvarili su transakcije u ukupnoj visini od 2,7 triliona dolara. Putem svoje MasterCard Worldwide mreže, koja predstavlja najbržu platna mrežu na svetu, kompanija MasterCard procesuira preko 23 milijarde transakcija svake godine, sa kapacitetom od 160 miliona transakcija za sat vremena,sa prosekom od 130 milisekunde, koliko je potrebno mreži da odgovori i sa 99,99 procenata sigurnosti. Kompanja MasterCard pospešuje globalnu trgovinu putem svoje porodice brendova koja uključuje MasterCard®, Maestro® i Cirrus®, putem svojih osnovnih proizvoda kao što su debitna, kreditna i prepaid kartica i putem svojih inovativnih platformi i funkcija poput MasterCard PayPass™ i MasterCard inControl®. Kompanija MasterCard pruža usluge potrošačima, javnim upravama i poslovnim subjektima u preko 210 zemalja.

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,