TrendMicro

Meta plaća 175 miliona dolara zbog kršenja patentnih prava

Meta se suočava sa pozamašnim računom nakon što je izgubio tužbu za povredu patenta. Federalni sudija u Teksasu naložio je kompaniji da isplati programeru aplikacije pod nazivom Walkie Talkie, skoro 175 miliona dolara kao stalnu naknadu.

Meta plaća 175 miliona dolara zbog kršenja patentnih prava

Meta demantuje navode Voxer-a

Osnivač Voxer-a, Tom Katis, je 2006. počeo da radi na načinu rešavanja problema u komunikaciji sa kojima se suočio dok je služio u američkoj vojsci u Avganistanu. Katis i njegov tim razvili su tehnologiju koja omogućava prenos glasa i videa uživo, što je dovelo do toga da Voxer debituje u aplikaciji Walkie Talkie 2011. Ubrzo nakon što je Voxer objavio aplikaciju, Meta se obratila kompaniji radi saradnje. Rečeno je da je Voxer otkrio svoju vlasničku tehnologiju kao i svoj portfelj patenata Meta-i, ali dve strane nisu postigle dogovor.

Voxer tvrdi da, iako Meta tada nije imala video ili glasovne usluge uživo, identifikovala ga je kao konkurenta. Katis tvrdi da je imao priliku da se sastane sa Facebook Live menadžerom proizvoda početkom 2016. kako bi razgovarao o navodnim kršenjima Voxer-ovih patenata u tom proizvodu, ali je Meta odbila da postigne dogovor sa kompanijom. Meta je demantovala Voxer-ove tvrdnje i planira da se bori protiv presude.

Pročitajte i:  Meta će izgubiti još više novca na metaverse tokom sledeće godine

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *