BIZIT plus

Meta dodaje društvena okupljališta u Quest’s VR home space

Meta Quest slušalice za virtuelnu realnost će uskoro ponuditi opciju za druženje sa drugim ljudima na vašem početnom ekranu. Ažuriranje v41 Quest će dodati višekorisnički prostor Horizon Home, koji je Meta najavio prošle godine na Connect-u. Horizon Home omogućava ljudima da stave svoje slušalice i odmah pozovu druge Quest korisnike da uskoče u društvena iskustva, uključujući gledanje VR video zapisa kao grupa. To je korak ka većem „metaverzumu“ brendiranog Horizonta koji je Meta postepeno izbacivao u poslednjih nekoliko godina.

PCPress.rs Image

Ažuriranje v41 izlazi sledeće nedelje

Izvršni direktor Meta Mark Zuckerberg najavio je uvođenje Home-a u video snimku sa Free Solo penjačom Alexom Honnoldom, nudeći kratku demonstraciju sistema. Zuckerberg i Honold se pojavljuju kao Horizonovi tradicionalni avatari bez nogu i pojavljuju se u video snimku od 360 stepeni Honnolda kako se slobodno penje na Dolomite, a zatim se prebacuju na svemirski pejzaž za više ćaskanja. U Facebook objavi, Zuckerberg kaže da je više opcija za prilagođavanje vašeg kućnog prostora „trenutno u razvoju“. Portparol Meta-e rekao je za Road to VR da će ažuriranje v41 doći sledeće nedelje, kada ćemo verovatno saznati više detalja o sistemu, uključujući koliko ljudi podržava u jednom hangout-u.

Pročitajte i:  Meta u saradnji sa kompanijom LG

Horizon Home se pridružuje Meta-inom Horizon Workrooms VR softveru za sastanke i njegovoj Horizon Worlds kreativnoj i društvenoj platformi. Slično je Facebook Spaces, aplikaciji iz 2017. u kojoj možete da igrate mini igrice sa prijateljima i pravite virtuelne selfije. Prostori su se zatvorili 2019. da bi napravili mesta za Horizon, a činilo se da nikada nije dostigao popularnost nezavisnih VR aplikacija za hangout kao što su BigScreen, VRChat i Rec Room. A do sada je početni ekran Questa bio usamljeno iskustvo gde su igrači mogli da se kreću i povlače aplikacije.

U teoriji, Home ima prednost što je direktno integrisan u osnovno iskustvo Quest -a. Meta je takođe pojačala svoje napore virtuelne i proširene stvarnosti dok je pokušavala da pređe preko svog tradicionalnog poslovanja društvenih mreža. Hardverski deo te strategije je još uvek u toku, a Meta je nedavno otkazala planove za nadolazeći pametni sat i rane AR slušalice usmerene na potrošače, fokusirajući se na dugoročne planove AR naočara. Ali VR softver je mnogo bliža opklada, i ovde Meta popunjava očiglednu prazninu u ekosistemu za laka, mala virtuelna okupljanja.

Pročitajte i:  Meta - prave pametne AR naočare krajem 2024. godine

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,