BIZIT plus

Metal Gear Solid stigao na gog.com

Do sada je bilo čudno i teško igrati rane Metal Gear Solid igre na PC-u. Originalni Metal Gear je objavljen za računar MSX2, a zatim nekoliko godina kasnije za MS-DOS i Commodore 64. Malo ljudi još uvek poseduje ovakvu vrstu hardvera, pa su vaše opcije do sada bile emulacija ili neka od konzola, uključujući popularni NES iz 1987. godine.

metal gear solid na gog.com

U međuvremenu su prva dva Metal Gear Solid naslova objavljena na računaru, ali nikada nisu postala dostupna preko digitalnih prodavnica kao što je Steam. Srećom, sada je uz pomoć servisa GOG.com moguće kupiti sva tri naslova.

GOG obećava bolju grafiku i nove načine igranja

GOG obećava da ove igre koje možete kupiti nisu ni rimejk ni remaster starih igara. Navodi se da Metal Gear Solid ima bolju grafiku, dodatne funkcije i nove načine igranja, a uključuje VR proširenje za Missions, objavljeno 1999. godine. Metal Gear Solid 2 je u međuvremenu dobio prošireno izdanje Substance koji je objavljen za PS2, Xbox i PC. Vlasnici konzola će želeti da razmotre i druge verzije, poput Metal Gear Solid Twin Snakes ili Metal Gear Solid XD Collection, kao i The Legacy Collection.

Na kraju dana, lepo je imati mogućnosti. Ako imate samo računar, to je najlakši način da dođete do kasnijih delova franšize, a većina je dostupna na Steamu. Konami je objavio i klasični paket Castlevania i Contra na GOG.com, tako da sada zaista imate priliku da uživate u starim i legendarnim hitovima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: