Top50 Glas publike

Microsoft ukida OneDrive za Windows 7, 8 i 8.1

Kompanija Microsoft želi da što više korisnika nadogradi verziju operativnog sistema.

PCPress.rs Image

Microsoft pokušava da podstakne što više ljudi ka novijim verzijama Windows-a. Microsoft je upozorio da će OneDrive desktop aplikacija prestati da se sinhronizuje sa Windows verzijama 7, 8 i 8.1 od 1. marta 2022. Softverski aplikacija više neće primati ažuriranja od 1. januara pa nadalje. I dalje ćete moći da koristite veb za ručni prenos datoteka, ali to će očigledno biti problem ako rutinski pristupate datotekama u oblaku sa starijeg računara.

Poslovni biznis korisnici takođe neće imati mnogo vremena za odlaganje. Microsoft vezuje korporativnu OneDrive podršku za Windows ciklus za relevantne mašine. Korisnici Windows-a 7 i 8.1 imaće rok do 10. januara 2023. (kraj proširene podrške za obe platforme), dok korisnici Windows-a 8 već nemaju sreće.

PCPress.rs Image

Da li ovakav potez predstavlja iznenađenje?

Kompanija se nije stidela svog obrazloženja. Ovo će pomoći da se „fokusiraju resursi“ na novije Windows platforme i tehnologije, prema OneDrive programerima. Drugim rečima, Microsoft zaista želi da nadogradite verzije na Windows 10 ili Windows 11.

Pročitajte i:  Otvorena Sinergija 22: Vreme je za dodatno ubrzanje

Ovo nije potpuno neočekivan potez. Microsoft već dugo ima problema da ubedi neke klijente da nadograde na novije verzije Windows-a, do te tačke u kojoj bi kompanije i vlade radije plaćale posebne ugovore o podršci nego ažuriranje. To, naravno, šteti kompaniji i njihovim rezultatima, ali takođe predstavlja bezbednosne rizike.

Naravno, kriptovirusi kao što je  WannaCry mogu koristiti to što neke organizacija koriste zastarele verzije operativnog sistema Windows-a. Nova OneDrive politika može naterati neke korisnike da instaliraju novije verzije operativnog sistema Windows-a čak i ako su inače zadovoljni starim operativnim sistemom.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,